Akos

Új videoklip és EP Ákostól

Vadonatúj klippel jelentkezett Ákos.  A videó az énekes legutóbbi albumán szereplő "Ugyanúgy" című dalhoz készült és már elérhető a videómegosztókon. Áprlis 26-án egy új EP is napvilágot lát majd.

A tavalyi, 170 ezres látogatottságú turné és az év végi dupla telt házas Aréna után új kiadvánnyal és innovatív klippel jelentkezik Ákos: a dupla platinalemezes MÉG EGYSZER album sikerdalához, az UGYANÚGY című szerzeményhez forgatott kisfilm 2016. április 6-tól érhető el a videomegosztókon. A klip a MÉG EGYSZER lemezborítójának tükröződésre épülő ötleteit viszi tovább. Mint az utóbbi években már annyiszor, Ákos maga írta és rendezte, Juhász Viktor fényképezte az impozáns anyagot, a trükkmester és vágó Streba Zoltán volt. A klipben szerepel a Kossuth- és Jászai-díjas színművésznő, Piros Ildikó, valamint a  reklámfilmek világából is ismert Dorogi-ikerpár.

“Megtisztelő volt számomra, hogy Piros Ildikó első megkeresésre vállalta a szerepet. Az ő jelenléte, fantasztikus játéka teljesen új dimenziót adott a forgatásnak és a dalnak is.” – nyilatkozta Ákos sokadik saját rendezése kapcsán.

A klippel egyidőben a dal a rádiókban is megjelenik, az első visszajelzések alapján újabb Ákos-rádiósiker lehet belőle. 2016. április 26-án, kedden egy új EP (középlemez) lát napvilágot, UGYANÚGY címmel. A CD-n és letölthető formátumban megjelenő kiadványon szerepel a címadó dal több változatban – a remixek mellett a dupla Arénakoncerten rögzített élő verzió is –, valamint két vadonatúj, korábban kiadatlan dal, A REMÉNY FIGYEL és a HELYREIGAZÍTÁS.

Ákos számára a tavaszi kiadvány megjelenése után pár nappal indul a koncertszezon: 2016. május 1-jén Londonban startol a MÉG EGYSZER / TURNÉ 2016. mely során több fesztiválon és határon túli helyszínen lép fel zenekarával. A londoni előadás mellett ismert a felvidéki nagykoncert dátuma Nagymegyeren, ezután júniusban Velencén és Békéscsabán, júliusban Kisvárdán dörren a szintirock: ezekre az előadásokra már kaphatók a jegyek. Bár az évzáró csak decemberben esedékes a Papp László Budapest Arénában, erre az előadásra több ezer jegyet értékesítettek már.

ÁKOS • MÉG EGYSZER / TURNÉ 2016

 

Május 1.: LONDON (UK) – The Clapham GRAND

Június 4.: NAGYMEGYER (SK) – MŠK Thermál Futballstadion

Június 17.: VELENCE – A MI Velencénk Fesztivál

Június 18.: BÉKÉSCSABA – Sörfesztivál

Július 9.: KISVÁRDA - LeszFeszt

Hozzászólások