Szakacsi7

Új Sledgeback kiadvány, még több C.A.F.B. koncert

Új lemezzel jelentkezik a Sledgeback. Szakácsi Gábor Seattle-ben működő zenekara ezúttal egy bakeliten jelenteti meg a friss szerzeményeket, az előző albumhoz hasonlóan, szintén Európában. Egy videoklip is érkezik és további koncerteket is ígér a zenész amerikai bandája mellett a C.A.F.B. zenekarral.

A 36206’ című nagylemez megjelenése kapcsán márciusban hazalátogatott Szakácsi Greg. Az immáron 17 éve Seattle-ben élő, magyar származású punk rocker régi zenekarával, a C.A.F.B.-vel lépett fel telt ház előtt a Dürer kertben, mely egyben a 90-es években igen népszerű együttes újraalakulását is jelentette. Az ígéretek közt mostantól több koncert is szerepel, ahol az úgymond klasszikus felállással dolgoznak majd.

“Jó volt újra együtt színpadra lépni a srácokkal. Az egész olyan álomszerűnek tűnt, ahogy előjöttek közben a 90-es évek legjobb pillanatai. Süti és Urbán Laca pont úgy nyomták a dalokat mellettem, mint 17 évvel ezelőtt, Mogyi pedig tökéletesen helyettesítette a billentyűt gitáron.” – mesélte Szakácsi a koncertről. – “Sok régi arc már a gyerekeivel érkezett, ami kifejezetten jólesett – megható volt, mennyi tinédzser és huszonéves fiatal jött el a bulira úgy, hogy kívülről tudta a közel két évtizede megjelent ‘Zanza’ lemezünk dalait. Ezek azok a pillanatok, amik miatt úgy érzem, azért hagytunk valamit az utókor számára a C.A.F.B. -vel. Ha másért nem, ezért már megérte végigmenni a göröngyös úton – látni, hogy örömet tudunk szerezni egy minket követő generációnak is.”

IMG_2116h

Fotó: Pogonyi Nóra / C.A.F.B. - Dürer kert, 2016.

IMG_0631 (1)

Fotó: Pogonyi Nóra / C.A.F.B. próba

IMG_0912 (1)

Fotó Pogonyi Nóra / C.A.F.B. próba

Magyar zenekara mellett Szakácsi Greg a 2004 óta működő amerikai Sledgeback banda tagja is – az együttes a ‘36206’ album után tavasz végén két vadonatúj dallal jelentkezik, melyek egy bakelit lemezen látnak napvilágot, a holland AggroBeat Records gondozásában. Mindeközben a zenekar már a következő nagylemez elkészítéséhez is hozzálátott – amint visszatért Seattle-be, Szakácsi azonnal újabb dalok írásába kezdett. A közeljövőben egy friss videoklip is megjelenik, melyet a ‘36206’ című albumon szereplő ‘The Hate’ című szerzeményhez forgattak a zenészek.

“Sok pozitív visszajelzést kaptam a ‘36206’ kapcsán, aminek nagyon örülök, mert számomra fontos volt, hogy a szülőhazámban is kihozzak egy anyagot a Sledgeback-kel. Kicsit féltem a kétnyelvű lemeztől, nem voltam benne biztos, hogy működni fog, de úgy tűnik, a közönség nagyon is megértette, miről van szó.” – magyarázta Greg. – “Még tavasszal megjelenik két új dalunk Európában – a ’10 after 10’ és a State of chaos’ egy olyan split bakeliten kerül forgalomba, melynek a másik oldalán egy régi oi! banda, a No Man’s land szerzeményei szerepelnek. Hamarosan elkészül a ‘The Hate’ című számunk klipje is, amit most először teljes egészében magam csinálok. Közben pedig már elkezdtem dolgozni egy új albumon, és a ‘36206’ vonalát folytatva nemcsak angol, hanem magyar nyelvű dalokat is írok újra.

szakacsi4

Fotó: Keith Johnson

Fotó: Pogonyi Nóra /Sledgeback - Los Angeles, 2015.

Fotó: Pogonyi Nóra /Sledgeback - Los Angeles, 2015.

Bár úgy tűnik, a Sledgeback háza táján most elég sok a teendő, Szakácsi ezentúl a C.A.F.B.-re is több időt fordít, mely főként újabb koncerteket jelent majd. További terveik is vannak persze a zenészeknek, szóba kerültek már esetleges stúdiófelvételek is, de jelen pillanatban a legfontosabb, hogy újra együtt vannak, és ismét elkezdenek közösen zenélni. Miután az együttes három alaptagja más formációkban is dolgozik (Urbán Laca a Ramonez, Süti a Cuki Presszó, Greg pedig a Sledgeback zenekarban), így biztos, hogy jó formában lesznek a C.A.F.B. koncerteken.

Sajtófotó: Keith Johnson

Hozzászólások