nagykovetek_pappszabi_sena_szirmaigergo_3 (1)

Új koncerthelyszín nyílik tavasszal Budapesten: már be is jelentették az első fellépőket

MONYO Land néven nyitja meg kapuit Budapest legújabb szabadtéri szórakozóhelye a MONYO Brewing új sörfőzdéjének kertjében, Kőbányán. Az idei szezon során fellép többek közt a Belga, Péterfy Bori & Love Band és a Carson Coma is.

Budapest legújabb szabadtéri szórakozóhelye MONYO Land néven nyitja meg kapuit április végén Kőbányán, a MONYO Brewing Co. kisüzemi sörfőzde új telephelyén. A koncerthelyszínnek már el is indultak a közösségi felületei, ahol igen sok dolog kiderül arról, mire számíthat a közönség.

A MONYO Land egyrészt sörfőzde lesz, másrészt egy közösségi tér, ahol a pénteki és szombati napokon a hazai zenei élet jeles képviselői állnak színpadra egy 1500 fő befogadására alkalmas, szabadtéri koncerthelyszínen. A szervezők környezettudatos működésre törekszenek, az általuk képviselt befogadó szellemmel és a biztonságos szórakozás minden feltételének biztosításával igyekeznek új és izgalmas közösségi életteret teremteni az erre fogékony szórakozni vágyók számára, korosztálybeli és szubkulturális megkötések nélkül - olvasható a helyszín Facebok-oldalán megosztott közleményben.

Az új helyszínről:

Az új sörfőzde csarnoka mellett egy 5000 m2 alapterületű kert helyezkedik el, ahol már elkezdődtek a munkálatok a helyszín kialakítására. Bár a MONYO Land nem a belvárosban van, gyorsan oda lehet érni akár biciklivel is, melyeknek a helyszínen hatalmas tárolókat biztosítanak - persze akkor az üdítőzés lehet csak opció -, illetve a Blaha Lujza térről külön buszokat is indítanak a szervezők. A MONYO Land területén a koncertek és a sörözés mellett arra is lesz lehetőség, hogy sörfőzőtréningeken vegyenek részt az érdeklődők, vagy hogy bejárják a sörfőzdét, sőt céges rendezvényeket vagy akár konferenciákat is lehet majd ott tartani.

Arculatát tekintve a hely egy jövőbeli fantázia-ország, ahol különböző világok különböző lényei szórakoznak együtt - kifejezve a helyszín nyitott szellemét, sokoldalú, befogadó jellegét, valamint a megszokott hétköznapi dimenzióból való kiszakadás ambícióját.

A zenei kínálat színes képet mutat, a közös pont a fellépők között az élő (zenekaros) megszólalás, műfajilag azonban szinte bármi belefér a műsorba: a mainstreamet alulról súroló és egyáltalán nem súroló pop-, alternatív és rockzenekarok, hiphop és elektronikus-zenei előadók, a hazai könnyűzenei körforgást évek óta meghatározó produkciók és a legfrissebb, újonnan felkapott arcok egyaránt.

Íme a látványterv:

Már megvannak az első fellépők

A 2021-es szezonra már be is jelentettek néhány fellépőt: a Carson Coma, a Bëlga, a The Biebers, a Péterfy Bori & Love Band, valamint a Ricsárdgír zenekar produkcióját biztos, hogy láthatja a közönség.

Az előkészületeket hamarosan a MONYO Land három "nagykövetének" - Sena (Irie Maffia), Szirmai Gergő (videoblogger) és Papp Szabi (Supernem OFFICIAL) - kalandjain keresztül láthatja a közönség, egy heti rendszerességgel megjelenő vidám, abszurd, rendhagyó videó-sorozatban.

A nyitókoncert tervezett időpontja április 30. péntek, amennyiben a járványhelyzet már lehetővé teszi a rendezvények megtartartását. Bár a helyszín maximális befogadóképessége 1.500 fő, amennyiben az aktuális intézkedések a rendezvények megtartását alacsonyabb létszámhoz kötik, a MONYO Land ez esetben is megnyitja kapuit, maximálisan biztonságos járványügyi protokoll alkalmazása mellett.

(WeLoveBudapest/Monyoland Facebook)

 

Hozzászólások