milky

Telt házas koncertet adott a Barba Negrában a Milky Chance

Február 26-án a budapesti Barba Negrában telt ház előtt mutatta be Blossom című albumát a német Milky Chance. 

A 2012-ben Kassel városában alakult Milky Chance a 2013-as Stolen Dance című kislemezével robbant be a köztudatba - a korong sok már ország ranglistái mellett a magyar toplistákon is hetekig az első helyen szerepelt. A formáció eredetileg két zenész, Clemens Rehbein (ének, gitár) és Phillip Dausch (ütős hangszerek) részvételével indult, Antonio Greger (gitár) 2015-ben csatlakozott hozzájuk hivatalosan.

A Milky Chance az elektronikával gazdagon fűszerezett folk rock szcéna egyik legismertebb európai képviselője, tagjait olyan nevek inspirálják, mint a Red Hot Chili Peppers, Ray Charles vagy Bob Marley. Dalaik zenei stílusa egészen behatárolhatatlan, már az alapötlet is három eltérő vonal, a reggae, a folk, és a jazz keveredéséből alakult ki, a 2017-es Blossom című albumukon pedig némi house és R’n’B íz is érezhető.

_20170113014259_898_1500

A tavaly március óta kapható és már Antonio Greger gitáros aktív közreműködésével készített lemezt február 26-án a budapesti Barba Negrában is bemutatta a csapat, ahova egy különleges vendéggel érkeztek a zenészek: a koncert előtt nem más, mint az amerikai énekes-multiinstrumentalista Conner Youngblood melegítette a közönséget.

Milky Chance / Fotó: Gärtner Dóra

Milky Chance / Fotó: Gärtner Dóra

A Milky Chance kicsit több mint egy órás produkciója tartalmas egyvelege volt annak, amit a német bandától vártunk. A zenészek nagyrészt az új lemez dalait adták elő, de a régebbi slágereiket sem hagyták otthon - az est folyamán felcsendült a „Flashed Junk Mind”, a „Down By the River” és a „Sadnecessary” című dal is, a ráadásban pedig természetesen a "Stolen Dance", melyből a közönség több strófát énekelt, mint Clemens.

Milky Chance / Fotó Gärtner Dóra

Milky Chance / Fotó Gärtner Dóra

Az együttes népszerűségét mi sem jellemezheti jobban, mint az, hogy a február 26-ai Barba Negrás koncertjükre már december végén sem lehetett jegyet vásárolni. Akik ezúttal lemaradtak a buliról, ne csüggedjenek - a Milky Chance augusztusban a Sziget Fesztiválon is színpadra áll.

Milky Chance / Fotó: Gärtner Dóra

Milky Chance / Fotó: Gärtner Dóra

Milky Chance / Fotó: Gärtner Dóra

Milky Chance / Fotó: Gärtner Dóra

Szerző, fotók: Gärtner Dóra

Hozzászólások