Solo-Mike-Shinoda-Linkin-Park-2014_b4b62e6b8feb204f329c1700ab8c6c4a

Szólóalbummal jelentkezik Mike Shinoda

A januárban megjelentetett háromszámos EP után most egy szólóalbum kiadását tervezi Mike Shinoda. A Linkin Park egyik alapítójaként ismert zenész erről március 8-án este személyesen tájékoztatta a rajongókat.

Chester Bennington halála után hosszú hónapokra hallgatásba burkolóztak a Linkin Park tagjai. A zenészek közül Dave Phoenix Farrell volt az első, akiről hallani lehetett - az együttes basszusgitárosa két barátjával közösen január közepén Member Guest néven elindított egy online interjúsorozatot. Nem sokkal később Mike Shinoda követte őt, aki Post Traumatic EP címmel három új dallal ajándékozta meg a rajongókat. Február elején az is kiderült, hogy hamarosan színpadon is láthatja a közönség - Shinoda augusztusban a japán Summer Sonic Fesztiválon lép fel.

A közösségi felületeken újra aktív zenész, aki egyébként folyamatosan kommunikál a fanokkal, március 8-án este meglepő bejegyzéssel jelentkezett. Twitter oldalán ennyit írt: "Van egy olyan érzésem, hogy ma este, kicsit később találkozni fogunk." A rajongók persze egy újabb élő videóbejelentkezésre számítottak - biztosan meghökkentek, mikor Shinoda közölte, hogy ezúttal személyesen láthatják őt. 

A zenész nem sokkal később egy térképet töltött fel az Instagramjára, tájékoztatva a követőit, hogy aki szeretne benne lenni a legújabb videoklipjében, az 45 percen belül legyen Hollywoodban a régi Tower Records épületénél, ahol 20.30-kor kezdődik a forgatás.

Azt már a Post Traumatic EP megjelenése óta tudni lehet, hogy Shinoda új dalokon dolgozik, most viszont azt is elárulta, hogy egy szólóalbum kiadását tervezi. A forgatáson egyébként, amin nagyon sok rajongó részt vett, kétszer is előadta az új dalt, amiről csak azért nem szivárgott ki egyetlen kalózfelvétel sem, mert a zenész megkérte a jelenlévőket, hogy ne rögzítsék a telefonjukkal. Az új dalról annyit lehet tudni róla, hogy nagyon érzelmes, fülbemászó és sokkal pozitívabb, mint a korábbiak, nagyjából 3-3 és félpercnyi hosszú, a szövege személyes hangvételű, nincs benne rap-betét, hangzásvilága pedig leginkább a One More Light című nótáéhoz hasonlít.

"Szeretek alkotni és zenéket kreálni, mindezt miattatok srácok. Nagyon, nagyon hálás vagyok nektek ezért" - mondta Shinoda csütörtök este hozzátéve, hogy per pillanat dalokat ír, melyek nagyon sokféle dologról szólnak, és nem mindegyik nóta szomorú. "Elkezdtem őket összerakni és úgy tűnik, hogy ebből egy új album lesz. Nem a bánatról fog szólni, jóllehet abból indul ki." 

Hozzászólások