Screenshot_210

Rossz hírt jelentett be a Tankcsapda

Videóüzenetben tudatta rajongóival a debreceni zenekar, hogy az augusztus 1-jére tervezett koncertje elmarad.

Ma délelőtt szigorításokat jelentett be a kormány a beutazásokkal kapcsolatban. Gulyás Gergely tájékoztatása szerint, miután a környező országokban ismét emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma, változnak a szabályok a határátlépésre vonatkozóan. Az államokat vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják aszerint, hogy a járványügyi adatok alapján mennyire tekinthetők veszélyes helyeknek. A sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálaton kell átesniük, és amennyiben fertőzésgyanúsak, karanténba kell vonulniuk.

Vörös kategóriába tartozik például Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Ukrajna, a sárgába Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA, Horvátország pedig egyelőre a zöld kategóriában marad.

Ezek után a szerbiai Jail fesztivál szervezői törölték a rendezvényüket, ahol egyébként több magyar előadó is fellépett volna. Az egyik headlinerük, a Tankcsapda zenekar pedig videóüzenetben tájékoztatta a közönségét, hogy a szigorítások miatt sajnos nem tudja bevállalni a koncertet.

Hozzászólások