System of a Down

Rossz hír a rajongóknak: nem pótolja be a budapesti koncertjét a System of a Down

Közleményben tudatta Facebook-oldalán a System of a Down, hogy a június 17-ére tervezett budapesti koncertjét későbbi időpontban sem tartja meg.

A koronavírus-járvány miatt a küföldi fellépők sorra lemondták a budapesti koncertjeiket. A zenekarok és a szervezők igyekeznek új időpontot találni az eseményeknek, az Aerosmith például már be is jelentette, hogy sikerült 2021. július 12-ére átszerveznie az idén nyárra tervezetta bulit. A System of a Down rajongói ebből a szempontból nem túl szerencsések: az örmény származású tagokból álló csapat ma este a közösségi oldalán tudatta, hogy a június 17-ére tervezett budapesti koncertjét nem fogja bepótolni.

"Mint tudjátok, a globális krízis miatt arra kényszerültünk, hogy más időpontra szervezzük át a 2020-as turnénk koncertjeit - a promótereinkkel és a helyi kormányzeti szervekkel együttműködésben azon dolgozunk, hogy biztonságos környezetet teremtsünk a jövőben" - írják bejegyzésükben a zenészek, hozzátéve: sajnálatos módon néhány fellépésüket nem tudják bepótolni 2021-ben, és bár ezzel csalódást okoznak a rajongóiknak, nagyon remélik, hogy az érintett városokba a jövőben sikerül majd ellátogatniuk. A budapesti mellett a banda az amsterdami, a berlini, a prágai, a stockholmi és a krakkói buliját törölte, ezzel egyidőben pedig Zürichbe 2021. június 8-ára új dátumot hirdetett. Közleményükben azt is tudatták, hogy jövő év júniusában néhány európai fesztiválon is fellépnek majd, amelyeket a rendezvények hamarosan bejelentenek.

A zenekarral egyidőben a Live Nation Magyarország is értesítette a rajongóit az esemény törléséről. Közleményükben azalábbiakat írták:

"Ezúton értesítjük a közönséget, hogy bár az elmúlt időszakban azon dolgoztunk, hogy az elhalasztott System Of A Down koncertnek új időpontot találjunk, sajnos az egyeztetések nem vezettek végül eredményre. Ezért az eredetileg a Budapest Arénában június 17-re meghirdetett System Of A Down koncert – ahogy a turné több más állomása is - elmarad. Jegyértékesítő partnerünk hamarosan jelentkezik a vásárláskor megadott email címen a további információkkal.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy visszatérítésként LIVE NATION koncertutalvány is választható, amely 2021. december 31-ig váltható be, és felhasználható lesz bármelyik Live Nation által szervezett rendezvényre." 

A 2020. június 17-ére hirdetett esemény lett volna a System of a Down első önálló magyarországi koncertje. Az örmény tagokból álló csapat ezt megelőzően 1998-ban a Slayer előzenekaraként állt színpadra hazánkban, illetve a banda frontemberét, Serj Tankiant szólóban a 2008-as Sziget Fesztiválon láthatta a közönség.

Hozzászólások