swtfa-great_wall-4

ROHAMOSZTAGOSOK LEPTÉK EL KÍNÁT

Ötszáz rohamosztagost állítottak fel a Kínai Nagy Fal egyik tornyához vezető lépcsősorra a Star Wars legújabb, The Force Awakens című epizódját népszerűsítő előzetes kisfilm megjelenése kapcsán, melyet a Disney a hét elején tett közzé. A trailer Kínában tartott bemutatójára október 20-án több száz rajongó utazott a helyszínre, ahol vörös és kék fénykardokkal hadonászva ünnepelték a reklámfilmet.

Látványos promóciós estet rendezett a Disney október 20-án Kínában. A Star Wars legújabb, The Force Awakens című epizódjához készített előzetes kisfilm debütálása kapcsán több száz rajongó érkezett a Juyong Pass-hoz, mely a Kínai Nagy Fal egyik legnagyobb és legkorábban épült szakasza. A szervezők páratlan selfie lehetőséget kínálva 500 rohamosztagost sorakoztattak fel az egyik toronyhoz vezető lépcsősoron, illetve több száz vörös és kék fénykardot osztottak ki a fanok között.

00129c7e8c26407c996452168a84171f(fotó: english.cri.cn)

SWTFA-Great Wall-6(fotó: www.insidethemagic.net)

BN-KW048_starwa_G_20151020232028 (fotó: blogs.wsj.com)

A Star Wars legújabb epizódját december 18-án mutatják be az Egyesült Államokban, illetve más nemzetközi területeken - Kínában viszont, a világ második legnagyobb, ám legkeményebben ellenőrzőtt filmpiacán még nem tűzött ki hivatalos időpontot a Disney. A cég persze mindent megtesz azért, hogy Leia hercegnő, Luke Skywalker és Darth Vader kalandjait megismerje a kínai tömeg, melynek a hatalmi kontroll miatt a korábbi részek kapcsán is vannak hiányosságai. Októberben a 20th Century Fox -szal karöltve egyezségre bírta Kína legnagyobb online szolgáltatóját, hogy a Star Wars korábbi hat részét a Világhálón keresztül elérhetővé tegye a lakosság számára. Saját Internetes csatornájának megnyitása mellett a Tencent létrehozott egy Star Wars hub-ot is, mely további extrákhoz (különböző árucikkek, karakter leírások, törölt jelenetek) juttatja az érdeklődőket.

sw2(fotó - todayonline.com)

A megannyi Star Wars karakter és a filmhez kapcsolódó kiegészítők mellett a kedd esti rendezvény leglátványosabb elemeként négy hatalmas, hirdetőtábla-nagyságú, kivilágított kínai karaktert tűztek a Nagy Fal tornyaira, melyeket "Yuanli Juexing" - ként összeolvasva a Star Wars új epizódjának címét, azaz "Az Ébredő Erő"-t hirdették. Még kérdéses, hogy vajon mindezt a Világűrből is látták. 

Hozzászólások