ossian

Nőnapi meglepetés az Ossiantól: vadonatúj klipes dallal köszönti a hölgyeket a zenekar - videó

Megérkezett az Ossian új klipes dala, amit nőnap alkalmából tett közzé a zenekar.

Április 17-én Csak a jót címmel új albummal jelentkezik az Ossian, melynek előfutáraként immáron hagyományt teremtve mutatott be egy új klipet a YouTube csatornáján a zenekar. A friss videót a hamarosan érkező lemez Követem vakon című akusztikus balladájához forgatta a csapat a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban.

Paksi Endre, a banda frontembere korábban a Blikknek elmondta, nagy tisztelője a női nemnek, ezért a nőnapot egy nagyon szép és fontos ünnepnek tartja. Tavaly is meglepték a hölgyeket egy klipes nótával március 8-án: akkor a Gyönyörű bolond című dal kisfilmjét mutatták be, ami mostanra több mint 2 és félmillió megtekintésnél jár.

A Követem vakon című szám videóját Radó Norbert és Flatsker Róbert közreműködésével készítette a csapat, az énektéma és a szöveg pedig Rubcsics Ricsi akusztikus zenei alapjaira íródott. Paksi szerint a dalszöveg többféle módon is értelmezhető, az énekes eredetileg egy belső elmélkedésnek szánta arról, hogy a szív és az ész harcában ő mindig az előbbire hallgatott. A frontember barátai közül viszont többen egyfajta szerelmi szálat is felfedezni véltek benne, így Paksiék, anélkül, hogy bármit is erőltetnének, a végső döntést a hallgatókra bízzák.

A tavalyi, nagyon sikeres, telt házas koncertek sorával teli év után az Ossian idén sem pihen. Az április 17-én érkező, sorban a 24. stúdióalbumának megjelenését követően turnézni indul a csapat, hogy az ismert slágerek mellett a Csak a jót című lemez dalait élőben is bemutassa a közönségnek. A 12 friss szerzeményt és 6 koncertfelvételt tartalmazó korong érkezése napján dedikálást is tartanak a zenészek a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, nem sokkal ezután pedig útra kelnek – elsőként a Szent György Napok keretében állnak színpadra május 2-án, várhatóan 20-25 ezer ember előtt. A turné kiemelt állomása a budapesti lemezbemutató nagykoncert, ami a Barba Negra Trackben lesz szempetmber 12-én.

 

TagsOssian

Hozzászólások