jetlag

'Nincs lehetetlen' - Ezt üzeni új dalával Molnár Tamás és a JETLAG - videó

Nincs lehetetlen címmel vadonatúj klipes dalt tett közzé Molnár Tamás csapata. A friss nóta a JETLAG március 21-én érkező lemezén szerepel majd, amit szeptember 19-én a budapesti A38 Hajón mutat be a zenekar.

Újabb klipes dalt mutatott be hamarosan érkező, Emlékbe című lemezéről a JETLAG. A friss nóta és a hozzá készített kisfilm különlegessége, hogy személyes hangvételű – egyfajta visszatekintés a szerző-frontember, Molnár Tamás számára, aki körülbelül 20 évvel ezelőtt, egy Metallica-koncert hatására döntött úgy, hogy zenei pályára lép. Bár később felvették a gépészmérnöki karra, mivel addigra már beindult az első zenekara és egyre több dalszövegírói felkérést is kapott, ha akarta volna, se tudta volna folytatni a tanulmányait.

- Bár vannak tudatos elemek az életemben, de erősen ösztönvezérelt ember vagyok, és hiszek abban, hogy ha valaki azzal foglalkozik, amit igazán szeret, az mindennél többet ér. Nekem is volt már mindenféle munkám: dolgoztam telefonos ügyfélszolgálatosként és árultam fagyit a Margit-szigeten, de rá kellett jönnöm, hogy számomra a zene az igazi szerelem, a fő hajtóerő – magyarázza Molnár Tamás, a JETLAG frontembere.- Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a hobbim lett a hivatásom. A siker persze így sem jön könnyen, rengeteg befektetett energia és idő is kell hozzá, és persze a hit, hogy nem lehetetlen megcsinálni - erről szól a dal is.

molnar

Az énekes elárulta, hogy a Nincs lehetetlen című dal néhány részlete már két évvel ezelőtt megszületett, de ahogy ez más szerzeményekkel is előfordul, a fiókban landolt. Később egy szövegírói felkérés alkalmával került elő újra, és egy csapásra önálló életre kélt.

- Elkezdtem dolgozni rajta és szinte magától állt össze az egész. Már ott tartott az ügy, hogy az előadónál volt az elő-énekelt verziója, amikor rájöttem: képtelen vagyok elengedni, annyira a sajátommá vált. Ráadásul tökéletesen illeszkedik a második lemezünk, az Emlékbe koncepciójába is, úgy, mintha egy nagy kirakós utolsó puzzle-darabkája kerülne vele a helyére – magyarázza Tamás.

Nincs lehetetlen című szám klipjét a JETLAG “másik fele”, a basszusgitáros Czoller Bence rendezte, aki a dal személyes hangvételéhez igazodva olyan helyszíneket választott a forgatáshoz, amelyek az énekes életében emlékezetesek voltak.

- Több ötletünk is volt, köztük grandiózus, a földtől szó szerint elrugaszkodott is. Sokat gondolkodtunk, és végül úgy döntöttünk, sokkal személyesebbre vesszük a figurát, és olyan helyeken forgatunk, amelyekhez Tomit kölyökkori emlékek kötik, ezzel tudjuk a leginkább illusztrálni a dal mondanivalóját. A helyszínek között volt a lakótelep, ahol felnőtt, a “patakpart”, ahol rengeteget lógtak a haverjaival, és egy lepusztult raktár is, amelynek falára ő maga festette fel a szöveget - árulta el Bence.

A friss klipes dal, mely sokaknak adhat inspirációt a céljaik eléréséhez, már elérhető a JETLAG YouTube-csatornáján. A zenekar második, Emlékbe című albumát a fővárosban szeptember 19-én, az A38 Hajón hallhatja a közönség.

 

TagsJetlag

Hozzászólások