image-2(8)

'Mindenki ordítsa velünk végig az éjszakát!' – Tripla koncerttel ünnepel a fővárosban a ROAD

A 2019-ben a tizenötödik évét betöltő ROAD zenekar három koncertre készül Budapesten! Az izgalmi faktort növeli, hogy mindhárom koncert más helyszínen és más tematikával lesz látható, persze, három, egymást követő márciusi napon. A domoszlói csapat mindig is híres volt arról, hogy képes a megújulásra, ha pedig valami jubileumot ünnepelhetnek, egészen biztos, hogy mindenkit képesek meglepni újszerű ötleteikkel. A jubileum jegyében egy hosszú hétvégén három budapesti helyszínen, három, egymástól eltérő tematikájú bulival ünnepelnek majd.

Az első koncert Pesten, az AKVÁRIUM Nagy Halljában lesz, ahol a ROAD eddig még soha nem lépett fel. A második buli helyszíne a ROAD afféle törzshelye, a BARBA NEGRA Music Club, a harmadik állomás pedig az A38-as állóhajó, ahol eddig szintén nem koncertezett még a szülinapos csapat.

„Még sosem játszottunk Pesten, az Akváriumban” – nyilatkozta Molnár Máté frontember. „Sok jót hallottunk már erről a helyről, a rendszeresen fellépő zenekarok is elismerően nyilatkoztak az ottani bulikról, szóval úgy érezzük, itt az ideje, hogy 2019 tavaszán, március 22-én végre beugorjunk mi is az ‘Akvába’. Ráadásul egy igen speciális, nagyszabású ünnepi műsorral készülünk, ami terveink szerint ebben a formában csak itt és csak egyetlen egyszer lesz látható/hallható a jubileumi évben. Felfrissítjük a korábbi repertoárt, lesznek egészen új átiratok, egy nagyobb formációval érkezünk, és kizárólag akusztik dalokat játszunk majd.”

image-3(2)

Ennek az akusztik műsornak az alapötlete és gerince az öt évvel ezelőtti, vagyis utoljára 2014-ben bemutatott, a 10 éves jubileumra elkészített ‘Akusztik & Metal’ koncertsorozat volt. Ebből az akusztikus koncertből a múlt évben megjelent, „TIZENHÉT” című Road-CD-n is találni jónéhány tételt, illetve a zenekar YouTube-csatornáján is bele lehet kóstolni az akkori koncertbe.

„Mindig vannak kedvenc dalok, amelyek valami miatt kimaradnak, ki kellett hogy maradjanak egy-egy koncert, vagy turné repertoárjából” – folytatta Máté a helyszínek ismertetését. „A március 23-i Barba Negra-koncertünkre viszont ezúttal úgy készülünk, hogy ha törik, ha szakad, semmi ki nem marad. Minden kedvenc színpadra kerül, amit szeretnénk eljátszani. Ahogy a jubileumi buli alcíme is üzeni, 15 év kedvenceit hozzuk el ezen az éjszakán, hogy tényleg egy olyan ‘Best of Road’-koncertet adjunk, amilyet még sosem csináltunk. Azt akarjuk, hogy mindenki torkaszakadtából ordítsa velünk végig az éjszakát, és hogy utána legalább két hétig rekedt legyen” – lelkesedett Máté.

Ezen az éjszakán azon daloké a főszerep, amelyek nagyban meghatározták és befolyásolták a zenekar elmúlt tizenöt esztendejét. Olyan dalok, amelyek nélkül ma már nincs ROAD-koncert, illetve olyanok, amelyek ritkábban hallott igazán nagy kedvencek. Március 23-án tehát kizárólag a kedvenceké a főszerep.

A ROAD frontembere az igazán különlegesnek ígérkező „hajós” buliról is elárult néhány részletet: „Sokszor jártunk már az A38-on, de Road-koncert még sosem volt. Mindig mondogattuk, hogy majd egyszer, de aztán sosem jött ki a lépés. Most viszont úgy állnak a csillagok, hogy végre nekünk is lesz egy hajós bulink. Nem is akármilyen! A 15 év alatti rajongóinkat várjuk szeretettel, ingyenes belépési lehetőséggel az exkluzív jubileumi duplakoncertre. Bizony, merthogy Budapesten kizárólag ezen az állomáson adunk egy nap két koncertet, az akusztik- és a metal-koncertek dalaiból válogatva. Pont olyan lesz ez is, mint a tavasz folyamán bármelyik jubileumi állomás, csak ez vasárnap délután, a hajón és a legfiatalabbaknak dedikálva. Ami fontos még, hogy kizárólag felnőtt kísérővel látogatható, s csak a 15 év alattiak számára ingyenes ez a jubileumi duplakoncert. Az előzetes regisztráció pedig kötelező.”

 

Hozzászólások