tagcsere

Mi folyik itt? Újabb magyar zenekar jelentett be tagcserét

A Quimby, az AWS, a Junkies, az Alvin és a Mókusok és a Zorall után a Pennhurst is váratlan bejelentést tett: a zenészek közleményben tudatták, hogy az együttes és az énekesük, Pápai Zsolt útjai különválnak. A csapat még keresi a frontember utódját. 

Úgy tűnik, nem tett jót a karantén a magyar zenekaroknak. A Quimby nemrég jelentette be, hogy az énekesük, Kiss Tibi terápiás céllal visszavonul, így nem tudnak idén bulikat vállalni, az AWS pedig a frontemberük, Siklósi Örs lebetegedésére hivatkozva szintén törölte az idei évre tervezett koncertjeit. (Innen is jobbulást kívánunk a két énekesnek, akiknek a felépülése a közlemények alapján igen hosszú időt vesz igénybe, de biztos, hogy minden rendben megy majd, hiszen rengetegen támogatják őket.)

A Junkiesnál is változás történt: a zenészek szűkszavúan közölték, hogy a jövőben az alapító-basszerosuk nélkül folytatnák a munkát, s bár a történteket nem indokolták, annyit azért tudni lehet, hogy Riki Church tavaly novemberben állt utoljára színpadra a csapattal és január óta Los Angelesben él. Egyelőre nem tiszta, hogy a 26 év után távozó zenész helyére vajon a banda roadját léptetik-e elő, aki az elmúlt 7 hónapban "inkognitóban" helyettesített a bulikon és a stúdióban is, vagy valaki más kap tagságit a zenekarban. Mondjuk elég gyanús, hogy a Life.hu konkrétan Závodi Marcell (aki szerintünk helyesen 'Závodi Marcel' - de tévedhetünk) bandájaként említi az együttest... Lemaradtunk volna valamiről? Elképzelhető. Persze lehet, hogy pusztán nincsenek képben a formációval.

Közben az Alvin és a Mókusok csapatából a dobos szállt ki - a zenekar ezt nagyon szépen, egy videóban közölte a rajongóival, amelyben elmondták, hogy Figula Gergő, aki már egy tündéri kislány büszke apukája, most elsősorban a családjára szeretne koncentrálni, de a soron következő koncerten, amit a budapesti Barba Negra Trackben tartottak és seperc alatt elkapkodták rá a jegyeket, még színpadra állt a zenekarral, hogy elbúcsúzzon a közönségtől. A zenészek biztosították a fanokat, hogy mivel ők családtagként tekintenek egymásra, a jóbarátság ezután is megmarad közöttük. Egyelőre nem tudni, ki követi a dobok mögöt Gergőt, aki egyébként immáron másodszor lép ki a csapatból - először 13 év után, 2009-ben intett búcsút Alvinéknak, majd 2017-ben csatlakozott újra a zenekarhoz.

A sort folytatván a Zorallból a frontember távozott, szintén családi okokra, illetve új mukalehetőségekre hivatkozva - bár úgy tűnik, Szaszának más formációkkal való fellépések (Sex Action, Action) azért ezek után is beleférnek majd a mindennapjaiba. A banda castingot hirdetett az énekesi posztra, mondjuk elég nehezen tudjuk elképzelni, hogy valóban így választanák ki az utódot - nyakunkon a rendezvénystop teljes feloldása, biztos tudják már, ki érkezik a csapatba. Hogy van-e tippünk? Van. De nem áruljuk el.

Az említettek zenekarok után, hogy végre a friss hírre is rátérjünk, most a Pennhurst állt elő egy váratlan bejelentéssel. A nu metal csapat tagjai, akiket akkor ismert meg az ország, amikor 2016-ban a Tankcsapda Köpök rátok című számát feldolgozva felkerültek a debreceni rockerek Dolgozzátok Fel! című albumára, a Facebook-oldalukon tudatták a közönségükkel, hogy a frontemberük, Pápai Zsolt és a zenekar útjai különválnak. A banda jelenleg új énekest keres.

"Sajnálattal kell közölnünk veletek, hogy Pápai Zsolt énekes és a Pennhurst útjai különváltak! Ezúton is szeretnénk megköszönni Zsoltinak az eddig eltöltött csodás éveket, a rengeteg együtt megélt élményt! A barátság természetesen megmaradt :) Így most, az énekesi poszt betöltésére alkalmas emberkénket keressük! Még egyszer köszönünk mindent Zsoltinak!" - írták közleményükben.

Azért reméljük, hogy a lavina most már végképp leért a hegy aljára, és nem jön egy újabb, a fentiekhez hasonló bejelentés egyetlen zenekartól sem. Levezetésnek itt a Pennhurst Tankcsapda-feldolgozása, ami tényleg zseniális lett - nekünk konkrétan a legnagyobb kedvencünk az albumról!

 

Hozzászólások