Kobe-Bryant-THUMB

Balesetben meghalt Kobe Bryant és a 13 éves lánya, Gianna

Helikopter-balesetben életét vesztette Kobe Bryant és négy gyermeke közül a 13 éves Gianna. 

Az ötszörös NBA-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes amerikai kosaras legenda a kaliforniai Calabasasnál szenvedett helikopter-balesetet helyi idő szerint vasárnap délelőtt. Az első hírek szerint öten, a legfrissebb információk szerint a pilótával együtt kilencen utaztak a gépen, senki sem élte túl a tragédiát. A baleset körülményeit még vizsgálják, annyit tudni, hogy a helikopter kigyulladt és lezuhant - írja a TMZ. A kosaras felesége, Vanessa nincs az áldozatok közt, ám négy gyermekük közül az egyik, a 13 éves Gianna sajnos szintén a gépen utazott és meghalt. Gigi szintén kosarazott és ígéretes tehetségnek tartották - úgy tudni, a tragédia napján épp gyakorolni mentek volna.

A portál azt írja, Kobe Bryant rendszeresen ingázott a Sikorsky S–76 típusú magánhelikoptervel New Port Beach és LA Downtown között. Ezúttal Orange Countyból a Thousand Oaks közelében található Mamba Academy felé tartottak. A Los Angeles Times információi szerint a halálos baleset vasárnap délelőtt 10 óra körül történt - annyi biztos, hogy nem voltak túl jó látási viszonyok a ködös idő miatt.

A világhírű sportoló halálhíre mindenkit megrázott. A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos, aki négy gyermek édesapja, az aktív sporttól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, és a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, míg 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán - írja az MTI. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban bizonyult a legjobbnak az olimpiai játékokon. Az NBA vezetője, Adam Silver, még 2015-ben az amerikai kosárlabdázás történetének egyik legnagyszerűbb játékosaként méltatta őt.

Kobe Bryant 41, Gianna 13 éves volt. Nyugodjanak békében.

Kobe Bryant és lánya, Gianna

Kobe Bryant és lánya, Gianna

FRISSÍTÉS: Azonosították a helikopteren utazókat. A TMZ információi szerint Kobe Bryant és lánya Gianna mellett a gépen ült John Altobelli (56) baseballedző és a felesége, Keri Altobelli, illetve a lányuk Alyssa Altobelli, aki Gigivel kosarazott, Sarah Chester és lánya, a 13 éves Payton Chester, aki szintén együtt játszott Gigivel, Christina Mauser (38), aki a Mamba Academy női kosárlabdacsapatánál volt edzőasszisztens és a pilóta, Ara Zobayan.

Időközben kikerült, a torony és a helikopter pilótája közt folytatott hangfelvételek alapján, illetve szakértői vélemények szerint a rossz időjárási viszonyok miatt következhetett be a tragédia. Vasárnap reggel borzasztó nagy köd volt Los Angelesben, még a helyi rendőrség helikopterei sem szállhattak fel, Kobe gépe ennek ellenére felemelkedett. A nyomkövető szerint a gép pilótája először az LA Downtown közeli Los Angeles-i Állatkertnél szembesült az időjárás okozta problémákkal, ahol körözni kezdett a levegőben, talán arra várva, hogy a köd oszoljon, mindenesetre nagyon alacsonyan repült. 9 óra 30 perckor kapcsolatba lépett a burbanki toronnyal, így ott tudták, hogy már 15 perce köröznek a levegőben. A pilóta végül észak felé vette az irányt a 118-as autópálya irányába, majd nyugatnak fordult és a 101-es pálya mentén haladt a woodlandi hegyek környékén. 9.40 körül az időjárási viszonyok romlását tapasztalták és délnek fordultak. Ez egy kritikus lépés volt, mert így a hegyek felé vették az irányt. A pilóta hirtelen felhúzta a gépet 1200-ról 2000 lábra, majd néhány pillanattal később, 9.45 körül nekicsapódtak egy hegynek 1700 lábon. A repülési nyomkövető szerint 161 csomóval haladhattak.

A portál később szakértői véleményekre hivatkozva írta, hogy a köd elkerülése érdekében nem alacsonyan, hanem inkább magasabban kellett volna a gépnek szállnia, illetve jóval lassabban haladni. Mindenki értetlenül áll a történtek előtt, Zobayant ugyanis tapasztalt pilótának ismerték a környéken, ahol oktatni is szokott.

Hozzászólások