Screenshot_428

Meghalt a legendás ibizai dj, José Padilla

Életének 65. évében elhunyt az ibizai lemezlovas, José Padilla.

Szomorú bejegyzéssel jelentkezett Danny Kay - írja a Blikk. Az ibizai blogger a Twitter-oldalán tudatta, hogy legyőzte a gyilkos kór José Padillát. A 64 éves lemezlovas halálhírét nem sokkal később a hivatalos Facebook-oldalán is megerősítéttek: azt írták, Padilla vasárnap éjjel Ibizán hunyt el.

A legendás dj a hírek szerint vastagbélrákkal küzdött, betegségéről júliusban a Facebook-oldalán tájékoztatta a közönséget. Akkor azt írta, műtétre vár, és miután - feltehetőleg a járvány miatt - már vagy 5 hónapja nem volt bevétele, a rajongóihoz fordult segítségért, ha módjukban áll, támogassák őt. Családja és barátai nagyon hálásak mindazoknak, akik adományokkal igyekeztek megkönnyíteni Padella utolsó hónapjait, és külön köszönetet mondtak a Can Misses Kórház dolgozóinak is, hogy az utolsó pillanatig gondoskodtak róla.

José Padilla 1955-ben Barcelonában született. 1975-ben költözött Ibizára, ahol az 1980-as években számtalan helyi klubban zenélt, míg végül 1991-ben a Café del Mar rezidens dj -je lett. Legendásak a naplementés szettjei, az ő nevéhez fűződik az úgynevezett baleári hangzás, illetve az a válogatásalbum-sorozat, amely a klub nevével futott hosszú évekig és hatalmas sikert hozott számára. Első saját lemezét 1998-ban adta ki, Souvenir címmel.

Padilla többször fellépett Magyarországon is, 2019 májusában Zamárdiban láthatták a rajongók. A legendás ibizai dj decemberben lett volna 65 éves.

Nyugodjon békében.

 

Hozzászólások