scarlet

Megérkezett a The Scarlet legújabb klipje - videó

Két év után új klippel jelentkezett a The Scarlet. A banda ezúttal a próbatermébe invitálja a közönséget.

A hatfős The Scarlet zenekar már hat éve töretlenül hajózik előre íres-kalózos kocsmapunk zenéjével: a Sziget Fesztiválon már három alkalommal is láthatta őket a közönség, de külföldön is egyre gyakrabban fellépnek. Tavaly tovább bővítették úticéljaikat: Ausztria és Svájc után Csehországban is koncerteztek.

A csapat legújabb dala, a Start With A Shot Spotify-on Valentin-napon jelent meg, jóllehet egyáltalán nem szerelmes nótáról van szó. Sőt, a masszív kocsmai felesezésről szóló ugrálós-headbangelős szerzemény észrevehetően elüt a zenekar könnyedebb hangvételű dalaitól.

„Nem sokkal a Hardfolk Shanties kiadása után született meg a Shot, viszont túlzottan eltért az addigi profilunktól. Tinédzserként punk-rockon és nu-metálon nőttem fel, és az utóbbi elég erősen hatott - képviseli is magát a dal lüktetésén, hála az olyan zenekaroknak, mint a Papa Roach vagy a Linkin Park” – mondja Fekete-Szűcs Dániel, a banda frontembere. „Pont emiatt először a kukában landolt a dal, és úgy gondoltam, sose fogjuk megcsinálni, nincs értelme, pláne, hogy a mi stílusunkban a közönség inkább gyors, táncolós dalokat vár el. Tavaly szóltak a többiek, hogy próbáljuk ki a próbateremben, és mindenkinek megtetszett, szóval elkezdünk dolgozni vele. A dalszöveg gyakorlatilag leköveti bármely olyan este eseményét, amikor a haverok utasítanak, hogy húzzál azonnal velük együtt inni, aztán majd hazamész az utolsó busszal. Mert nyilván. Mindenesetre úgy gondolom, ideális felvezetőjévé vált a készülő új anyagunknak.”

A zenekar ezt a nótát is az ArtistFactory stúdióban vette fel Cs. Szabó Zoltán "Csészi" segítségével. A zenészek azt mondják, Csészi annak idején nagyon jól elkapta azt a hangzást, amit 'hardfolkos' stílusukhoz létre akartak hozni, és akkor is képes motiválni őket, mikor egy részt hatvanadjára játszanak fel.

"A videoklip totál random ötlet volt: menjünk le a próbaterembe, és kamerázzuk le, hogy hogyan zúzunk és szórakozunk, miközben játszuk a dalt. Koncepciónak baromi laza, Cseh Márton pedig remekül kapta lencsevégre azt az energiát, amit a koncertjeinken is igyekszünk átadni - sikerült azt az egyszerűséget is megjelenítenie, hogy nem vagyunk rocksztárok, csak egy jókedvű baráti társaság. Főleg, ha kocsmázunk, csak azt nem kéne levideózni" - mondja Fekete-Szűcs.

Ha valaki élőben is szeretné hallani az új nótát, annak érdemes ellátogatnia szombaton a budapesti Robot klubba. A zenekar ezt követően a németországi Szent Patrik turnéra készül, majd ismét belevetik magukat a stúdiózásba, hogy új dalokon dolgozzanak. Gyakorlatilag már kész egy új lemez anyaga, ami várhatóan még idén megjelenik majd.

(Nyitókép: David Bodnar Photography)

 

Hozzászólások