kep1

Megérkezett a Kiscsillag új lemeze - Hallgasson bele a dalokba

Három év után adott ki új albumot Lovasi András és zenekara. A Tompa kések című, 11 számot tartalmazó lemez mától hallgatható a digitális felületeken, március 10-től pedig CD-n is kapható lesz. Az új albumot az együttes áprilistól országszerte klubkoncerteken mutatja be. A budapesti állomás április 24-én az Akvárium klubban lesz.

Új lemezel rukkolt elő a Kiscsillag zenekar. A Tompa kések című album a digitális felületeken már elérhető, CD-n március 10-től lehet majd kanpni. A kiadvány dalait 2019 novembere és 2020 februárja között összesen három helyen rögzítették az alkotók, nagyrészt Lovasi András pécsi LA Gardens nevű stúdiójában dolgoztak. A munkában Mackó Róbert hangmérnök, valamint az Esti Kornélból ismert Lázár Domokos producer működött közre, akivel Lovasi szerint nagy élmény volt együtt dolgozni a hihetetlen munkabírása, kitartása, intelligenciája miatt.

A Tompa kések 11 dalának egy része vadonatúj, többet azonban ismerhet a közönség a Kiscsillag Idáig tudom a történetet című dramatizált-zenés előadásából. A számok nagyját Lovasi András írta, de vannak kivételek: a Gólzápor című nóta zenéjét Leskovics Gábor szerezte és ő is énekli azt, míg a Föl-le jár zeneszerzője és énekese Szesztay Dávid. A lemezen rádiós bemondó-szerepben felbukkan a régi jóbarát és együttműködő, Rátgéber László is.

„Sokféleképpen lehetne tagolni a lemezt, zeneileg az a-oldal, azaz az első hat dal egy nagyobb egység, de vannak az albumon dalpárok is. Persze nem akarok szájba rágni, szerintem elég szép szövetrendszere van az albumnak. Közben azt is figyelembe vettem, hogy ez nem egy konceptalbumnak indult, egy dal sem kerülhetett fel csak azért, hogy erősítse a koncepciót, mindegyiknek magában is érvényesnek kellett lennie” – mondta Lovasi András a kiadványról, amit a Kiscsillag eddigi legkarcosabb lemezének tart. „Igazából nem sokra megyünk a megérzéseimmel: ahogy az ember öregszik, egyre inkább hajlamos a saját feje után menni, jelenleg ráadásul amúgy sem érdemes megfelelni a divatoknak, sem az elvárásoknak, mert a jutalomfalatok, amik ezért járnak, már annyira sem érdekelnek, mint régen. Remélem, lesz rá módom tíz év múlva is meghallgatni ezt a lemezt, és remélem akkor is azt mondom majd, hogy ez egy jó anyag.”

A lemezt egységes vizuális világ fogja keretbe: a lemezborítón Vetlényi Zsolt festőművész képeit láthatjuk, ezek szerepelnek a címadó dal már bemutatott klipjében, és a zenekar tervei szerint ezek különféle felületeken megjelennek majd még. Ugyancsak különlegesség, hogy a Tompa késekhez Lovasi András egy, az album tematikájához kapcsolódó, a dalokat kiegészítő novellát is írt, mely az érkező vinyl-kiadvány része lesz, egy készülő könyvben is szerepel majd, és elérhető lesz hangos formátumban is.

A Tompa kések lemezbemutató koncertjei:

április 3., Pécs, E78
április 9., Miskolc, Helynekem
április 17., Tatabánya, Roxxy Music Café
április 24., Budapest, Akvárium
április 30., Szombathely, Végállomás
május 8., Veszprém, Városnapok
május 23., Debrecen, Víztorony

A Tompa kések dalait itt tudja meghalllgatni.

 

Hozzászólások