gulyasgergely-361552

Marad a rendezvényekre vonatkozó 500 fős korlátozás, 5,3 milliárdos segélycsomagról döntöttek

A szerdai ülést követően csütörtökön délelőtt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter adott tájékoztatást a kormány legújabb döntéseiről. A sajtótájékoztatót most mindenki nagyon várta, ugyanis a tegnapi napon dőlt el, hogy augusztus 15. után milyen intézkedések lépnek életbe a rendezvényekre vonatkozóan.

Ahogy korábban az Onstage.hu is megírta, Gulyás Gergely a július 16-ai Kormányínfón arról tájékoztatott, hogy idén nem engedélyezik az augusztus 20-i ünnepségek megtartását és a tűzijáték is elmarad. A korábbi rendelkezéseknek megfelelően augusztus 15-ig nem lehet 500 fősnél nagyobb zenés eseményeket rendezni, hogy ezt követően milyen szabályozásokat vezetnek be, azt a mai Kormányinfón jelentette be Gulyás.

A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó rendelkezéseken a kormány nem kíván változtatni augusztus 15. után, azaz továbbra sem lehet 500 fősnél nagyobb eseményeket tartani. Miután a zeneipar nehéz helyzetben van, ezzel a kormány külön foglalkozott, 5,3 milliárdos támogatással igyekeznek segíteni a szakma szereplőinek egy külön program keretén belül. Garázskoncert-sorozatot indítanak, ami érdemi produktumot vár, és a cigányzenészekre különös figyelmet fordítanak majd - nekik 800 milliót szánnak a keretösszegből. A garázskoncerteket a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezi.

Hozzászólások