Kozmix

Kozmix az Arénában - fotók

Az Arénában ünnepelte 20 éves fennállását a Kozmix. A december 27-ei jubileumi koncert nemcsak hangzásban, hanem látványban is új élményt nyújtott a zenekar rajongóinak.

A Kozmix 1995-ben alakult, a kilencvenes években meglehetősen nagy népszerűségnek örvendő happy hardcore és rave világából indulva. Az eredetileg háromfős formációt Vitamin kiválása után Lányi Lala és Horváth Zsolt Hozsó vitte tovább, a zenei stílust idővel egyre inkább a pop és a dance műfajára változtatva. Ma már a romantikus balladáktól a techno-ig szinte bármi felcsendülhet a Kozmix - bulikon - ahogy december 27-én a zenekar 20 éves jubileumi koncertjén is, a Budapest Sportarénában.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Egyesek úgy tartják, a Kozmix-nak az igazi áttörést a Gyöngyhajú lány című Omega szám feldolgozása hozta meg - ehelyett nekem a Kozmix a házban című szerzemény jut eszembe mindig elsőként a zenekarról, ami kötelező eleme volt minden bulinak annak idején. De sorolhatnék még számtalan olyan slágert, mely a mai napig rendszeresen előkerül a különböző táncos szórakozóhelyeken, mint például az Angyal, a Holnapután, a Kis Világ vagy a 2000 után. A Kozmix összesen 8 önálló albumot jelentetett meg '95 óta, a legújabbat Eklektika címmel idén decemberben. A 20 éves jubileumi koncerten, ahol táncosokkal és meghívott zenészekkel kiegészülve állt színpadra a duó, a zenekar minden korszakából hallhattunk dalokat, egy valóban látványos, vidám hangulatú produkció keretében.

Fotók:

 

Hozzászólások