Screenshot_2

Két új dallal jelentkezett Mike Shinoda - júniusban jön a szólóalbuma

Két új klipes dalt tett közzé Mike Shinoda a YouTube-on. A Linkin Park-alapító zenész szólóalbuma június 15-én érkezik, 16 szerzeménnyel. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Mike Shinoda új dalokon dolgozik. A Linkin Park tagjaként világszerte ismert zenész a banda frontemberének halálát követő hosszú hallgatás után januárban egy háromszámos EP formájában jelentette meg friss szerzeményeit. Március második hetében a közösségi oldalán keresztül egy spontán klipforgatásra invitálta a rajongóit Holywoodban, melynek során elárulta, hogy egy szólóalbum kiadását tervezi.

Shinoda március 29-én két klipes dallal jelentkezett: a Crossing A Line című szerzemény videójában szerepelnek azok a fanok, akik csatlakoztak hozzá a forgatáson Los Angelesben, a másik, Nothing Makes Sence Anymore című nóta kisfilmje pedig a hollywoodi hegyek közt készült - a zenész korábban a közösségi oldalán kért a követőitől felvételeket az akkortájt tomboló erdőtüzekről, melyeket ebben a videóban használt fel végül. A dalok közül a Crossing A LineKROQ rádió Kevin & Bean műsorában debütált Los Angeles-i idő szerint reggel 7 órakor, melynek kapcsán Mike Shinoda interjút is adott.

Foto: Facebook video - screenshot

Foto: Facebook video - screenshot

A beszélgetés során először a Hollywood Bowl-ban tartott emlékestről faggatta a műsorvezető a zenészt - arról a koncertről, mellyel a Linkin Park július 20-án elhunyt frontembere előtt hajtottak fejet a résztvevők -, majd Shinoda rátért az új dalaira, melyek a korábban megjelentetett háromszámos EP-vel azonos című, Post Traumatic névre keresztelt szólólalbumon jelennek meg június 15-én. A korábbi dalok közül Mike az Over Again című szerzeményt emelte ki, melynek írása során rájött, hogy a dalszerzéssel könnyebben túl tud jutni a nehéz időszakon, illetve magáról az emlékestről annyit mondott, hogy ez a koncert megtanította rá, bármilyen nehéz is, meg kell osztani a szerzeményeit.

Fotó: Facebook video-screenshot

Fotó: Facebook video-screenshot

Shinoda azt mondja, vannak napok, mikor teljesen jól érzi magát, aztán hirtelen valami történik - rosszkor, rossz helyen - és előhívja a fájó emlékeket. Példaként említette, ha mondjuk elmegy a családjával vagy a barátaival fagylaltozni és az üzletbe lépve meghallja valamelyik dalukat, az számára nagyon kemény helyzet.

A június 15-én érkező albumról az is kiderült, hogy összesen 16 dalt tartalmaz majd, s bár a gyászból indul ki, nem kell tartaniuk a rajongóknak attól, hogy meghallgasság - az egész egyfajta utazás, mely nem befelé, hanem pont hogy kifelé tart a gyászból és a sötétségből. Mike reméli, hogy azokat, akik hozzá hasonlóan éreznek a történtek miatt, ezek a dalok ráébresztik majd, hogy nincs egyedül.  A Linkin Park kapcsán egyelőre semmi biztosat nem tud mondani - "Ne felejtsük el, hogy Chester minden idők egyik legnagyszerűbb rockénekese volt" - emlékeztet a zenész, hozzátéve, hogy ezt nem csak azért mondja, mert barátok voltak. Egyelőre hagyja, hogy a dolgok maguktól alakuljanak, nincsenek válaszai a zenekarral kapcsolatos kérdésekre.

Shinoda az új lemez mellett nemrég néhány fellépést is meghirdetett: először május 12-én az Identity LA elnevezésű rendezvényen láthatják színpadon a rajongók Los Angelesben, augusztus 18-19-én Japánban, a Summer Sonic Fesztiválon, 25-én Angliában, a Reading, 26-án pedig a Leeds Fesztiválon is fellép majd.


Hozzászólások