Fotó: Pogonyi Nóra

Jól indult a Sziget - Pink mindenkit lenyűgözött

Szerdán elstartolt a 25. Sziget, megkezdődött az egy héten át tartó jubileumi buli. A rendezvény nyitónapjának főfellépője Pink volt, aki egy valóban látványos show-val kápráztatta el a közönséget. 

Bár a  szigetlakók közül sokan már korábban beköltöztek, hivatalosan szerdán nyitotta meg kapuit az idén 25 éves Sziget Fesztivál. A programok szinte azonnal beindultak, már délelőtt voltak különféle táncos workshopok, működött a Colosseum is, késő délutántól pedig sorra érkeztek a magyar és a külföldi előadók.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A Nagyszínpad nyitókoncertjét a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató győztese, a Lóci játszik zenekar adta, akiket a bosnyák Dubioza Kolektív követett, rendesen bemelegítve a közönséget a fél 8-kor színpadra lépő Billy Talent előtt. A kanadai punk banda nem először járt Magyarországon - korábban a Volt Fesztiválon is koncertezett a zenekar, melynek során azt is elárulták, hogy megkóstolták a pálinkát és nem igazán ízlett nekik - a pokol tüzének nevezték akkor.

A Billy Talent után a nagyszínpad előtt tapsrúd partyt rendeztek a szervezők, amin nagy örömmel vettek részt a fesztiválozók.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A szerdai nap legnagyobb dobásának Pink koncertje ígérkezett. Rengetegen voltak kíváncsiak az amerikai világsztárra, aki második gyermekének születése után nagy visszatérőként turnézik Európában, miközben hetedik stúdióalbumán dolgozik.

A háromszoros Grammy-díjas énekesnő Rihanna tavalyi, a hírek szerint szégyenletes haknijával ellentétben nem okozott csalódást a közönségnek, sőt! Egy valóban látványos, slágerekkel telepakolt koncertet láthattak a résztvevők. Pink és zenekara pörgős dalokkal robbant a színpadra, a Get the Party started és a U + Ur hand című szerzeményekkel indítva a bulit - az énekesnő a tőle megszokott módon egy legalább 10 centis sarokkal megemelt cipőben ugrált a táncosai közt. Nem lehet egyszerű bírni szusszal egy ilyen intenzív produkciót, de ügyesen megoldották, hogy Pinknek legyen ideje kifújnia magát - a jópár tempósabb slágert ugyanis a show közepe táján egy akusztikus dalokból álló rész követett, mikor is Pink a gitárosával a kifutó végén elhelyezett székeken ülve adott elő néhány számot. Ekkor bizonyosodott be csak igazán, milyen fantasztikus hangja van az énekesnőnek - zenekari kíséret nélkül is olyan pontosan és tökéletesen szóltak Pink előadásában a dalok, hogy szabályosan beleborzongott az ember.

Az énekesnő egyébként a koncert alatt mindvégig nagyon jófej volt. Folyamatosan kommunikált a közönséggel, sőt, legalább kétszer le is szaladt a színpadról, hogy kezet fogjon velük és kiosszon néhány autogramot, illetve volt olyan szerencsés fesztiválozó is, akinek elvette a telefonját, hogy csináljon egy szelfit vele. Magyarul is megszólalt - mindig nagyon bájos a külföldi sztárok szájából hallani a "köszönöm" szót -, illetve elfogadta azt a rózsacsokrot, amit egy rajongó hozott neki valószínűleg azért, mert tudta, hogy Pink mennyire odavan a virágokért.

A show harmadik felében ismét előkerültek a pörgősebb slágerek, a koncert végén pedig a So What című szám alatt mindenkit lenyűgözve Pink egy drótkötél segítségével a közönség fölé emelkedett.

@pink so what #myheroflies #pink #aleciamoore #pinkfans #sziget2017 #rp @525600min

p!nkie all the way (@pinkrescue) által megosztott bejegyzés,

Hozzászólások