story-image-abba

Jó hírünk van az ABBA rajongóknak: 35 év után új dalokat vett fel a zenekar

Az Instagram oldalán jelentette be az ABBA zenekar, hogy hamarosan új dalokkal jelentkezik.

Nagy nap ez a mai az ABBA rajongók számára! Az 1982-ben feloszlott csapat egy közleményben tudatta az Instagram oldalán, hogy a tervezett virtuális ABBA turnéjuknak nem várt következményei lettek. A csapat hosszú idő után most úgy érezte, jó móka lenne az erőiket egyesítve stúdióba vonulni, melynek eredményeképp két új dalt rögzítettek. Azt írják, mindez olyan volt, mintha csak egy rövid szünidőről tértek volna vissza - a közös munka hatalmas élmény volt mindnyájuknak.

A két új szerzemény közül az egyiknek a címét el is árulták: ez az I Still Have Fair In You, amit decemberben mutatnak be a BBC és az NBC közös különkiadású tévéműsorában. A színpadra nem tér vissza a zenekar, a bemutatón csak a digitális másukat láthatja majd a közönség, ahogy az ezt követő hologram-turnén is.

A dalokat egyébként 2017 júniusában Stockholmban rögzítette a zenekar. A menedzserük, Görel Hanser a The Local-nak azt mondta: klasszikus ABBA szerzemények, 2018-as verzóra frissítve. Azt is hozzátette: egyelőre nincs tervben, hogy újabb nótákat rögzítsen a csapat.

Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus és Benny Andersson útjai 1982-ben váltak szét. A zenekar több mint 400 millió albumot adott el - leszámítva egy 2016-os fellépést egy zártkörű partyn Stovkholmban, 1986 óta nem énekeltek közösen színpadon.

 

❤️ #abbaofficial #abba

A post shared by @ abbaofficial on 

Hozzászólások