bbbbbb

Indul a klubszezon: több mint 100 produkcióval vár a Barba Negra

Jubileumi koncertekkel és lemezbemutatókkal várja a közönséget az idén nyolcadik szezonját indító Barba Negra. A klub kínálatában több mint 100 produkció szerepel.

Szeptember 19-én a The Poodles koncertjével búcsúztatja a nyarat az ötéves jubileumát ünneplő Barba Negra Track, ahol az idei szezon a korábbiaknál is jóval eseménydúsabb volt. Több mint 100 programon zenéltek hazai és külföldi előadók, a fellépők közül ráadásul jó páran először jártak magyar koncerthelyszínen. Bár a szeptember zárásig még hátra van néhány kiemelt nagy buli, az már most biztos, hogy a szezon legnépszerűbb programjai közé sorolhatjuk a Stone Sour buliját, a Majka és Horváth Tamás fémjelezte TrackFestet, valamint a Hobo Blues Band klasszikus felállásával fellépő Hobo koncertjét.

A folytatásban két este is komolyabb jubileumot ünnepelhetnek a rajongók: a Junkies egyik legsikeresebb albumának, a Tabu című lemeznek a 20. születésnapját, melynek apropóján szeptember 1-jén a zenekar eljátssza az album összes dalát a Trackben, illetve az Ossian frontemberének hatvan, Rubcsics Ricsivel közös együttműködésének húsz, a klasszikus Acélszív lemeznek pedig harminc éves jubileumát. Szeptember 8-án és 9-én 24 banda részvételével zajlik a Rock On! Fest, és a Trackben zárja a nyári szezonját a Road zenekar, szeptember 17-én pedig végre megnézheti a közönség a legendás metal zenészekből álló Sons Of Apollo fellépését is.

A Barba Negra Track zárása után pár nappal a Braba Negra Clubban folytatódik a koncertek sora, ahol az öszi-téli koncertszezonban száznál is több produkciót láthat a közönség. Ami a külföldi felhozatalt illeti, a DubFX mellett rock és metal nagyágyúk töltik meg a következő hónapokat. Először érkezik Magyarországra az egyik legsikeresebb amerikai zenekar a Godsmack, jön az 1979 óta töretlen népszerűséggel bíró Marillion, egy este a thrash metal műfaj legendás képviselői, a Death Angel, a Sodom és az Exodus is a húrok közé csap, de fellép a Hammerfall, a Powerwolf és a harmadik alkalommal visszatérő rock and roll „veteránokból” álló The Dead Daisies is.

A hazai felhozatal is rendkívül színesnek ígérkezik: lemezbemutatót tart az AWS, fellép a 15 éves a Hollywood Rose, illetve a 25 éves jubileumot ünneplő Alvin és a Mókusok.

Lovasi András sikeres nyári turnéja után kétszer is megszólaltatja kulbhangulatban a Lovasi’18 produkcióját, október 14-én pedig új, több mint 20 dalból álló dupla lemezét mutatja be Hobo a Barba Negrában, „Hé, Magyar Joe” címmel. A kiadvány a "Vadászathoz", vagy a "Circus Hungaricushoz" hasonlóan összefüggő mű, a történet Magyar József, azaz Joe életét követi végig születésétől a féltékenységi gyilkosságon és a börtönéveken át a szabadulásig.

„A Jimi Hendrix áltál világhírűvé tett bluest 40 éve játszom magyarul, ezt ebben az anyagban, sok új szöveggel kiegészítve, egy másfajta változatban fel is vettük.  Az alapötlet minden előzmény nélkül, egyszerűen beugrott. Vagyis ha nekem lehet amerikai nevem, a Hobo, akkor Joe miért ne lehetne magyar? És megírtam a történetet” – foglalta össze Hobo.

A felsorolás persze még nem teljes, így a közeljövőben érdemes folyamatosan követni a programokat a klub weblapján2 illetve a facebook oldalán is. Ami biztos, hogy december 31-én az idén 15 éves Kowalsky meg a Vega koncertjével zárja a Barba Negra az évet.

Hozzászólások