image-2 (1)

Hétvégén nyit a Barba Negra, indul a klubszezon

Az ősszel együtt megérkezett a klubszezon a Barba Negra 12 hónapon át tartó zenei maratonjában. A Barba Negra Track zárása után, szeptember végétől a Barba Negra klubba érkeznek a legjobb hazai és külföldi produkciók.

Budapest egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye a Barba Negra Track, április végétől szeptember közepéig volt nyitva, a színpadán olyan előadókat és nemzetközi csapatokat felvonultatva, mint a Black Stone Cherry, a The Dead Daisies, Joe Satriani, a Slipknot-frontember Stone Sour projektje, a Shinedown, az Ugly Kid Joe vagy a Sons of Apollo – utóbbi négy zenekar ráadásul első alkalommal lépett fel Magyarországon. Népszerű hazai pop-, valamint rockprodukciók váltották heti több alkalommal is egymást, voltak jubileumi koncertek, lemezbemutatók és fesztiválok is az idén ötödik évét ünneplő helyszínen. A Track népszerűségét jól mutatja, hogy számtalan formáció telt ház előtt léphetett fel Budapesten, a sikeres év után pedig jövőre még nagyobb fokozatra kapcsol a hely: a hazai és nemzetközi programkínálat bővítése mellett a nézőtér és a zenekarok kényelmét szolgáló backstage terület is ráncfelvarráson esik át.

Szeptember 28-án indul a Barba Negra Club nyolcadik szezonja. A több mint száz koncertből már most jó pár teltházas, és a klub történetében először most érkezik a legtöbb, közel harminc nemzetközi produkció a Prielle Kornélia utcába.

A Barba Negra klubban tartja lemezbemutató koncertjét – amelyre egyébként már az összes jegy elfogyott – az AWS zenekar, két teltházas est után Lovasi András pár napja hirdette a Lovasi ’18 produkciójának harmadik előadását, de a német power metal banda, a Powerwolf koncertjére sem lehet belépőt váltani.

Novemberben az Alvin és a Mókusok, decemberben a Paddy and the Rats tart különleges dupla napos hétvégét, születésnapi nagy bulival készül a Hollywood Rose és a Kiss Forever Band, színpadon párbajozik a Junkies és a Moby Dick zenekar, lemezpremierrel jön Horváth Tamás és a Zorall, lesz Road- és karácsonykor Edda-koncert, szilveszterkor pedig a Kowalsky meg a Vega várja a Barba Negra klubba érkező rajongókat. Dub FX, Godsmack, Primal Fear, Axel Rudi Pell, Stratovarius, Rotting Christ, Lordi, The Dead Daisies és még jó pár név a nemzetközi, Pokolgép, Dalriada, Leander Kills, Depresszió, Boom Boom, F.O. System, Hiperkarma, Hobo, Lord, Ismerős Arcok pedig a hazai kínálatban.

Figyelemre méltó statisztika, hogy már 2019-ben is több koncertre a jegyek hetven százaléka elfogyott. Nagy jubileumok, születésnapok és nemzetközi turnék állomása lesz a következő évben is a legnagyobb budapesti klub.

Hozzászólások