maxresdefault

Hét éve jelent meg a Linkin Park egyik legfontosabb albuma

Hét évvel ezelőtt jelent meg a Linkin Park negyedik stúdióalbuma 'A Thousand Suns' címmel. A lemez, mely hosszú hónapokon keresztül mankó volt a hónom alatt. 

Hét évvel ezelőtt ilyenkor már nagy izgalommal készültem - októberben kezdtem meg az első szerződésemet az Oceania Cruise Line luxushajóján. Borzasztóan féltem, hiszen még repülőgépen sem ültem azelőtt, ráadásul az angoltudásom is nagyon gyenge volt ahhoz, hogy nyugodt szívvel nekivághassak egy ilyen hosszú kiképzésnek.

Nem sokkal az indulásom előtt jelent meg a Linkin Park negyedik stúdióalbuma. Az 'A Thousand Suns' című lemez hatalmas segítség volt abban, hogy végig tudjam csinálni a hét hónapos szerződésemet. A napi 13 órás talpalás, a sokszor kemény lelki terror és a tömegben is kínzó magány-érzés olyan terheket pakolt rám, hogy a mankó gyanánt magammal vitt dalok nélkül biztos, hogy összeroppanok a súlyuk alatt.

Emlékszem, ha két műszak közt volt egy lélegzetvételnyi időm, mindig felmentem az open deckre - csak bámultam a végtelen tengert, miközben potyogtak a könnyeim, ahogy hallgattam a mentőövet jelentő dalokat. Akkor a The Catalyst és a The Messenger című számok szövegei érintettek meg a legjobban, mert megtaláltam bennük azt, amit most kétségbeesve keresek megint - a fényt az alagút végén.

Hozzászólások