WELLINGTON, NEW ZEALAND - OCTOBER 31:  Robbie Williams performs live during his 'Let Me Entertain You' tour at Basin Reserve on October 31, 2015 in Wellington, New Zealand.  (Photo by Hagen Hopkins/Getty Images)

Gigashow-val érkezik Robbie Williams Budapestre

Gigantikus méretű díszletekkel, látványos show elemekkel, óriási tűzijátékkal készül Robbie Williams a koncertekre vadonatúj, The Heavy Entertainment Show elnevezésű stadionturnéján. Budapesten augusztus 23-án, a Groupama Arénában láthatja a show-t a közönség.

A június 2-án, Manchesterben debütált Robbie Williams gigantikus show-ja, amit augusztus 23-án a Groupama Arénában láthat a magyar közönség. A produkció hatalmas méreteit jelzi, hogy 52 kamion és 9 busz szükséges a felszerelés szállításához. A stáb a legapróbb tartozékokat is magával viszi mindenhova, semmit nem bíznak a véletlenre - két kamion például kizárólag csak a tökéletesen egyenletes áramellátásért felelős.

Az utazó stáb több mint 150 főből áll, ehhez kértek még helyben közel 250 segítőt, valamint 3 darut, 1 kosaras emelőt, 14 targoncát és 2 platós teherautót a színpad építéséhez és bontásához. A fellépő művészek öltözőit a saját stábjuk rendezi be, így még a helyi szervezők előtt is titok, hogy Robbie és zenészei milyen körülmények között hangolódnak majd a koncertre. A stáb számára viszont további 160 db asztalt, 250 db széket, 53 irodaszéket és 9 kanapét kell biztosítani a zavartalan munkavégzéshez. Saját mosodát is üzemeltetnek, 5 nagy kapacitású mosógépet és 5 szárítógépet is cipelnek magukkal, így sehol nem kell a helyi tisztítók színvonala miatt aggódniuk.

A produkció első emberei jövő hét csütörtökön érkeznek Budapestre, hogy 18-án kora reggeltől megkezdjék az építési munkálatokat. A koncert előtti napon már teljes egészében a produkció uralja a stadiont, délután technikai próbát is tartanak majd.

A pódium két szélén monumentális, a lemezborítóról és a koncertplakátokról már ismert, Robbie sziluettként elhelyezett kivetítő mellett a díszlet teljes háttere is egy óriási ledfal. A színpadhoz csatlakozik még egy 16 méteres kifutó, aminek a végén egy miniporond található.

A hírek szerint Robbie Williams 20-21 számból álló programjában jó pár feldolgozás dal is szerepel, bár ennek egy részét a rajongók már inkább tőle ismerik, mint az eredeti előadóktól. Pete Conway, Robbie híres színész-komikus édesapja is a turnéval utazik, ő egy Neil Diamond dalt énekel duettben a fiával. De természetesen az új album dalai és természetesen Robbie Williams legnagyobb slágerei is elhangoznak a koncerteken. A koncerten stroboszkópot, konfettiágyút, különböző pirotechnikai elemeket és tűzijátékot is használ a produkció.

Budapesten a várható kapunyitás 17.00 órakor lesz, 20.00 órakor a legendás angol pop-duó, az Erasure kezdi a koncertet, utánuk lép színpadra Robbie közel 2 órás programjával. 

A stadionba nem lehet bevinni nagyobb táskákat, hátizsákokat, de belépéskor minden táskát ellenőriznek. Ezen felül nem lehet nagyobb zászlókat, molinókat, videó kamerát, iPadet, üvegeket, palackokat, lézerpontozót, selfie botot, és esernyőket sem bevinni a koncertre. Esős idő esetén esőkabát használata javasolt, miután esernyőt bevinni balesetvédelmi okokból nem lehet.

Az augusztus 23-i Robbie Williams koncert utolsó jegyei még elérhetők a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

Hozzászólások