Fotó: Forgó Béla

Fergeteges koncerttel búcsúzott Szabó Dávid

Élőzenekaros koncerttel indította a 2016-os évet az Operettszínház művésze, Szabó Dávid. Az X-Factor műsorból is ismert énekes pár hete osztotta meg rajongóival a Facebook oldalán, hogy az Újpesti Kulturális Központban szervezett jubileumi show valójában búcsúkoncert – a január 23-ai fellépés után ugyanis egy ideig biztosan nem láthatja őt a hazai közönség.

Szabó Dávid váratlanul, az évad közepén adta be a felmondását a Budapesti Operettszínházban, hogy az óceán túloldalán, Los Angelesben folytassa karrierjét. Hogy mit tervez pontosan, arról egyelőre semmit sem árult el a nyilvánosságnak, ahogy azt a kérdést is nyitva hagyta, mikor találkozhat vele ismét a magyarországi publikum. Az énekes január 23-án az Újpesti Kulturális Központban tartott koncert keretében búcsúzott a hazai közönségtől.

A színvonalas est folyamán a rajongók újraélhették Dáviddal pályájának legmeghatározóbb állomásait: a musical és operett szerepek mellett a korábbi koncertjein előadott slágereket, valamint saját dalokat is hallhattak kedvencüktől. Az egyik különlegesség a Dj Viktoria Metzkerrel közösen készített Pouring Rain című dal volt, melyet Dávid most először, kifejezetten erre az alkalomra írt magyar szöveggel, zongorakísérettel énekelt el.

A show két meglepetésvendége Janza Kata és Peller Anna könnyeikkel küszködve kívántak sok sikert kollégájuknak, s bár Dávid a koncert kezdetekkor arra kérte a résztvevőket, hogy búcsú helyett inkább egy csodálatos, új dolog kezdetét ünnepeljék, a Janza Katával előadott Pár lépés a végtelen című dal mindenki lelkét megérintette a nézőtéren és a színpadon egyaránt.

Az est folyamán Szabó Dávid egy rangos elismerést is kapott - a Viva la musical internetes oldal képviselője, Potyó Krisztián átnyújtotta a művésznek a ’2015-ös év legjobb musical színésze’ kategóriában kiérdemelt Arany kotta díjat, melyet a médium által felkért szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján ítéltek neki. 2015-ben a szakmai zsűri tagjai Kútvölgyi Erzsébet és Siménfalvy Ágota művésznők valamint Galambos Attila író, műfordító voltak.

A koncertet Dávid stílusosan a Queen slágerével, a Show must go on című dallal zárta. Kívánunk neki sok sikert, és reméljük, mielőbb hallunk róla ismét!

Fotók - szinpadfoto.hu / Fotósok: Forgó Béla, Patti

 

 

Hozzászólások