Fotó: Pogonyi Nóra

Exkluzív kiadvánnyal jelentkezik a Tankcsapda - fotók

Már nincs sok hátra az évből, de a Tankcsapda még mindig tartogat meglepetéseket: a debreceni zenekar hamarosan egy újabb exkluzív kiadvánnyal rukkol elő.

Szeptember végén kezdődött a Madách Színházban az a rendkívüli, közel egy hónapig tartó eseménysorozat, amelynek keretében magyar rockzenekarok nagyszínpadi produkciói, illetve zenészekkel folytatott interjúk kapnak helyet a teátrumban. A Madách Rockfesztivál néven futó rendezvényre meghívták a Tankcsapda tagjait is, akik ezúttal hangszerek nélkül érkeztek, koncert helyett ugyanis egy exkluzív színpadi beszélgetésen vettek részt.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Az „Ezek mind mi vagyunk” című eseményen, amelyre október 2-án a Madách Színház stúdiószínpadán került sor, Pócsi István faggatta a debreceni rockereket, akik a jövőre 30 éves zenekar története és aktualitásai mellett több vicces sztorit is megosztottak a jelenlévőkkel. A rendkívül jó hangulatú beszélgetés során sok olyan dolog kiderült, amiket nem feltétlenül tud a közönség a zenészekről, az est végén pedig egy hamarosan megjelenő exkluzív kiadványról és egy saját ital piacra dobásáról is szót ejtett a csapat.

„Meg fog jelenni egy Lukács-whiskey, amit ugye, nem lehet whiskey-nek hívni Magyarországon, mert ez a név le van védve, úgyhogy tüzes víznek neveztük el” – árulta el Fejes Tamás, hozzátéve: egy single malt whiskey-ről van szó, amit Lukács szája íze szerint készítenek. „Ezenkívül ki fog jönni az év végén az életművünk műsoros pendrive formában. Ilyen még nem volt Magyarországon ezelőtt.”

Az életműkiadvány három pendrive-ból áll majd, a zenekar első, második és harmadik évtizedének munkájával. Fejes azt is hangsúlyozta, hogy a Tankcsapda valaha megjelentetett összes hanganyagát tartalmazza a szett.

„Háromszor ötezer darab készül belőle és nem lesz utángyártva” – magyarázta, hozzátéve: a dizájn tekintetében is figyelemre méltóak az adathordozók: piros-fehér-zöld színekben készülnek és három „P” betű köti össze őket. „K.rva jól sikerült kiadvány, nagyon büszkék vagyunk rá.”

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

A jövő évi jubileum kapcsán is nagyon sok terve van a zenekarnak, de egyelőre csak az a két születésnapi koncert publikus, amelyeket két, egymást követő napra, május 3-ra és 4-re hirdettek meg Budapesten. Az első buli a Barba Negrában, a második pedig a Duna túlpartján, a Budapest Parkban lesz. Az ünneplést azonban ennél már jóval korábban elkezdi a zenekar.

„Hogy ha össze akarjuk kötni az idei 'Lukács fél évszázad'-évet a jövő évi Tankcsapda 30. jubileummal, akkor ezt mi egy huszáros vágással úgy oldjuk meg, hogy december 31-én, szilveszterkor még Lukács 50 koncertműsort játszunk Debrecenben, a Roncsbárban, majd, hogy túlságosan ne sz.rozzunk, január 1-jén itt, Budapesten megtartjuk az első Tankcsapda 30 jubileumi élő koncertet” – árulta el a zenekar frontembere, ám az, hogy pontosan hol tartja majd a banda az évnyitó jubileumi bulit, egyelőre nem publikus. Sidi mindehhez sejtelmesen annyit tett hozzá, hogy lesz még egy nagyon izgalmas esemény 2019-ben, amit a héten hirdetnek ki.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

„Október 5-én a honlapunkon és a Facebookon is nyilvánossá teszünk egy jövő évi rendezvényt, ami szintén nagyon érdekes lesz. Úgyhogy pénteken érdemes lesz majd szétnézni majd az oldalunkon” – mondta a gitáros.

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotó: Pogonyi Nóra

Fotók: Pogonyi Nóra

Hozzászólások