quimby2016_1

Érzelmi hullámvasút, 100 százalék rock 'n roll - két nap múlva Quimby ünnep az Arénában

Már javában zajlanak az előkészületek a Papp László Budapest Arénában - szombaton ugyanis a 25 éves Quimby zenekar veszi birtokba a színpadot. A jubileumi koncert páratlan élménynek ígérkezik: az együttes ezúttal egy színházi elemekben bővelkedő ünnepi játékkal áll a közönség elé. 

Libido, Ventilator blues, Androidő, Megadom magam, Most múlik pontosan, Fekete lamoure, Sehol se talállak, Autó egy szerpentinen - végtelennek tűnik a dalok sora, melyek hosszú évek óta a fülünkben csengenek, és ha nem is tartozunk a Quimby rajongók kemény magjához, akkor is ismerjük, szeretjük és szinte természetes, hogy kívülről fújjuk a nóták szövegét. 25 éve már, hogy a dunaújvárosi alternatív rockzenekar a próbateremből kiszabadulva valami egészen váratlant, korhűt, magával ragadót mutatott az akkori fiataloknak, a kezdetekre jellemző expresszív zenei világának és erőteljes előadásmódjának köszönhetően. Az együttes azóta már negyedszázados tapasztalattal rendelkezik és az ország egyik legnépszerűbb bandájaként uralja a nagyszínpadokat.

Arany - és platinalemezek, különböző díjak és szakmai elismerések igazolják a zenekar profizmusát, melyet a hazai közönség mellett számtalan koncert alkalmával külföldön is megtapasztalhatott a nagyérdemű. Rögös pályájuk sokszínűsége visszaköszön a műfaji szórásokat sem nélkülöző, ezzel együtt sajátos egységet mutató zenekari életműben - slágergyűjteményükben ragyogóan megfér egymás mellett a gitáralapú alternatív rock, az újragondolt sanzonok hangulata, vagy a népi motívumok használata a maga szimbolikus, lélekig hatoló szövegvilágával.


A Quimby sajátos zenei univerzumát féltucatnyi színes, karizmatikus muzsikus kelti életre hosszú évek óta újra meg újra : Gerdesits Ferenc, Kárpáti József, Mikuli Ferenc, Balanyi Szilárd, Varga Livius, valamint a szorgos művész-frontember Kiss Tibor, aki a szócső szerepében alázattal közvetíti a zenekar lelkiségét: Kevés zenekar éli meg a 25 évet. Ez korántsem olyan könnyű, mint ahogyan azt a műfaj neve alapján gondolnánk. Meg kell, hogy maradjanak a barátságok, a lelkesedés, a kíváncsiság és nem utolsó sorban a legfontosabb megtartó erő: a közönség szeretete. Ehhez rengeteg munkára, szerencsés csillagállásra és az Isten kegyelmére is szükség van. Szeretheti az Úristen a Quimbyt.

quimby2016_2

A Quimby tagjaitól már megszokhattuk a formabontó dolgokat. A 2016. november 26-án, a Papp László Budapest Sportarénában megvalósuló jubileumi koncert alkalmával is valami egészen egyedivel rukkolnak elő, ami várhatóan minden eddigi önálló bulin túltesz majd. A zenészek egy monstre színházi elemekben bővelkedő ünnepi játékkal készülnek, melyben a főszerep természetesen az elmúlt 25 év kalandjaié, zenéié és tanulságaié lesz. Az Arénában már javában folynak a munkálatok.

A zenészek egy különleges látványvilágú, társművészetekkel gazdagított teátrális, nagy ívű koncertélményt ígérnek a publikumnak - a Micsodaország egy sosem látott, közel háromórás érzelmi hullámvasút, 100 százalék rock ’n’ roll -lal. Az egyszeri és megismételhetetlen produkcióban az együttes egy varázslatos show keretében adja elő dalait, modern és klasszikus táncot, fotó- és filminstallációkat, valamint projektoros fényfestészetet és video-térépítést is felvonultatva. Hogy az esemény még kerekebb legyen, a zenekar ezen a napon jelenteti meg tizenhatodik, Jónás Jelenései című albumát!

quimby_jonasjelenesei_borito

Hozzászólások