Tankcsapda_sajtofoto

Elismerésben részesült a Szociális Munka Napján a Tankcsapda

Debrecenben is megemlékeztek a Szociális Munka Napjáról. A hajdú-bihari szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók a Megyeháza Árpád-termében gyűltek össze, hogy kifejezzék megbecsülésüket azoknak, akik elkötelezetten segítik a a hátrányos helyzetűeket és a rászorulókat - köztük a Tankcsapda zenekarak. 

November 12., azaz a Szociális Munka Napja 1997 óta világnap. Ezen a napon a figyelem azokra irányul, akik elkötelezetten támogatják a rászorulókat. Debrecenben ez alkalomból a Megyeháza Árpád-termében összegyűltek a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozói, hogy kifejezzék elismerésüket azoknak, akiktől a hátrányos helyzetűek segítséget kapnak - írja a Haon.hu.

"Ez a legnemesebb munka, melyet ember végezhet. Ennek a napnak az az üzenete, hogy vannak még olyanok, akik hivatásnak tekintik a szakmájukat, annak ellenére, hogy a legnehezebb embert próbáló területen dolgoznak" - fogalmazott a rendezvényen dr. Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója, hangsúlyozva, hogy mindenképp megbecsülést érdemelnek azok, akik saját otthonukban, bentlakásos intézményben, vagy más módon segítik a rászorulókat.

A Megyeházán tartott rendezvényen, amelyen a Tankcsapda zenekar is részt vett, a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ ellátottaiból és gondozóiból álló Szivárvány Zenekar előadott 3 népszerű slágert, köztük egy Tankcsapda-feldolgozást. Nem véletlen, hiszen a rockerek - bár sosem verték nagydobra - az elmúlt években többször is támogatták anyagilag az intézmény ellátottjait, amiért most főigazgatói dicséretben részesültek.

"A nagy rohanásban fontosnak tartjuk, hogy időnként meg kell állni és próbáljunk segíteni a rászorultaknak. Így tesszük ezt immár több mint harmadik éve, amikor a debreceni Fogyatékosokat Ellátó Intézményt látogatjuk meg a DEKOM orvoscsoportjával, vagy a támogatóinkkal közösen. Ma azonban nagy meglepetésünkre fordult a helyzet és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Szociális Munka Napja alkalmából, "az intézményeikben élők kiemelkedő színvonalú támogatásáért" főigazgatói elismerésben részesítette a Tankcsapdát. Megható volt ott lenni és köszönjük az elismerést!" - olvasható a zenekar oldalán megosztott fotók mellett.

Részlet a Szivárvány Zenekar előadásából:

 

 

 

Hozzászólások