C_L7lc1WsAADnin

Elindult a Linkin Park világturnéja - erre lehet számítani a soproni koncerten

Május 6-án startolt a Linkin Park világturnéja. A Los Angeles-i banda Buenos Airesben, a Maximus Festival-on koncertezett, a régebbi korongok slágereit a hamarosan érkező One More Light című album dalaival vegyítve. Az új lemez korábban már bemutatott szerzeményei mellett egy olyan szám is bekerült a repertoárba, amelyet aznap este hallhatott először a közönség. 

Május 19-én jelenik meg a Linkin Park eddigi legnagyobb meglepetésnek számító albuma. A Los Angeles-i nu metal csapat ezúttal popposabb slágerekkel rukkol elő, ami - érthető módon - némi zavarodottságot kelt a keményebb műfajokhoz szokott rajongók körében.

A hír, hogy az idei világturné állomásai közé a zenekar történetében először egy magyarországi város is bekerült, bombaként robbant tavaly novemberben, ám amikor bemutatták az első dalukat az érkező lemezről, kissé elbizonytalanították a Linkin Park esetében mindenképp zúzósabb slágerekre szomjazó közönséget. Felmerült a kérdés: vajon egy ilyen album turnéztatásával milyen jellegű koncertre számíthatnak a rajongók? - Nos, ez szombat este, az argentin Maximus Festival-on tartott bulin kiderült.

Akik esetleg attól tartottak, hogy egy könnyed popkoncertre készül a csapat, azok némiképp megnyugodhanak: a korábban bemutatott Heavy, Battle Symphony és Good Goodbye című dalok mellett csak egyetlen új szerzemény, a Talking To Myself került be a repertoárba, Buenos Airesben világpremierként.

A 22, illetve az egymásba gyúrt dalokat elkülönítve 23 számos setlist olyan legendás számokat tartalmaz, mint a Numb, a Crawling, a Leave Out All The Rest, a One Step Closer, a Breaking The Habit és a Papercut. Úgy tűnik tehát, a banda hiába csavart stílusban ekkorát a One More Light című lemezzel, a koncerteken biztosra akarnak menni és eszük ágában sincs otthon hagyni a sikereiket megalapozó korábbi slágereket. Hogy vajon lesz-e még olyan új dal, amely az album megjelénse után bekerül a repertoárba, elképzelhető - de nagy valószínűséggel, ha némiképp változtatnak is, a setlist túlnyomórészt régebbi szerzeményekből áll majd össze.

 1. Fallout/Roads Untraveled (Intro)
 2. The Catalyst
 3. Wastelands
 4. Talking To Myself
 5. Burn It Down
 6. One Step Closer
 7. Castle Of Glass
 8. Good Goodbye
 9. Lost In The Echo
 10. Battle Symphony
 11. New Divide
 12. Breaking The Habit
 13. Crawling
 14. Leave Out All The Rest
 15. Somewhere I Belong
 16. What I've Done
 17. In The End
 18. Faint
 19. Numb / Encore
 20. Heavy
 21. Papercut
 22. Bleed It Out

A Linkin Park Magyarországon először a Volt Fesztiválon koncertezik 2017. június 27-én.

Hozzászólások