Screenshot_146

Jól elhúzott a Linkin Park: újabb klipjük lépte át az egymilliárdos nézettséget a YouTube-on

Átlépte az egymilliárdos megtekintést a Linkin Park "In the End" című dalának klipje a YouTube-on. Az amerikai nu metal bandának ez már a második videója, amely rekordszámú nézettséget hozott.

Nagy az öröm a Linkin Park rajongók körében: a banda "In The End" című dalának klipje ugyanis magyarországi idő szerint péntek reggelre átlépte az egymilliárdos megtekintést a YouTube-on! Ráadásul ez már a második LP-szám, amely ekkora nézettséget hozott, 2018 novemberében a Numb című dalhoz készült kisfilm volt az első, amit a miliárdos álomhatár megugrása miatt ünnepeltek a fanok.

Az, hogy rock/metal műfajban ekkora nézettséget produkáljon egy videó, nem éppen megszokott. Ahogy az is érdekes, hogy az In The End című dal klipjének mindössze 11 év alatt sikerült elérnie a milliárdos mérföldkövet - annak ellenére ugyanis, hogy a nóta még a banda debütáló, 2000-ben kiadott Hybrid Theory című lemezén volt rajta, a YouTube-ra csak egy évtizeddel később, 2009 októberében került fel. Mindez jól mutatja, milyen elképesztő erő van a zenekar rajongóbázisában, és hogy a fanok mind a mai napig mennyire elkötelezettek a Linkin Park dalai iránt.

A Kerrang! azt írja, hogy a Linkin Park egykori énekese, a 3 éve elhunyt Chester Bennington egy 2012-ben készült interjúban bevallotta, hogy annak idején egyáltalán nem kedvelte az In The End című számot és nem is igazán akarta, hogy rákerüljön a lemezükre. Pedig a dal az egyik legtöbbet játszott slágerük lett végül a koncerteken is - akik nem rajonganak a bandáért, azok is biztos, hogy hallották már legalább egyszer. Látva a szám népszerűségét, idővel Chester is beismerte, mekkorát tévedett, belátta, hogy olyan emberekre kell bízni a dalválasztást, akik valóban fel tudják mérni a közönségigényeket, és ha egy zenekarban van, nem csak olyan nótákat kell írni, ami az ő ízlésének megfelel - hiszen, ami szerinte jó, azt lehet, hogy csak kevesen kedvelik majd. "Örülök, mert most már máshogy értékelem a dalokat" - mondta az említett beszélgetés során, hozzátéve: "Most már szeretem az In The End-et. Igazán nagyszerű számnak gondolom."

 

 

Hozzászólások