pexels-photo-4393406

Egyedülálló lehetőség: dolgozzon home office-ban Barbadosról!

Nagy ötlettel állt elő a barbadosi kormány: azt fontolgatják, hogy beengedik azokat a turistákat a szigetre, akik home office-ba kerültek a járvány miatt, megadva számukra a lehetőséget, hogy a karibi szigetről dolgozzanak. 

Bár a koronavírus-járvány miatt az utazási rovatunk mostanában igen szegényes, ma érkezett egy nagyszerű hír, ami felvillanyozhatja a világjárókat. A marketwatch.com információi szerint a barbadosi kormány fontolóra vette, hogy megnyissa a szigetet azok előtt, akik paradicsomi környezetben szeretnének "otthonról" dolgozni. A home office-ban tevékenykedő turisták egy évig tartózkodhatnának Barbadoson, annyi kikötéssel, hogy érkezésükkor a koronavírus tesztjük negatív, ezen kívül egy egészségügyi vizsgálaton is át kell esniük, illetve a reptéren továbbra is maszkot kell viselniük.

A kormány szerint mindez fellendíthetné a járvány miatt haldokló turizmust, és a beutazók életét is felpezsdítené.

Az ötlet nagyszerű, feltéve ha keres annyit az ember, hogy a kintlétét finanszírozza, a szállások ugyanis nem épp a legolcsóbbak - az Airbnb oldalán jelenleg 8 ezer forinttól indulnak a kivehető szobák, a határ pedig a csillagos ég. Ám aki megteheti, biztos, hogy minőségi változást hozhat az életében egy ilyen lehetőség - mégiscsak más a tengerparton dolgozni, mint egy panelház hatodik emeletén.

Barbados irányába július 12-én indulnak ismét repülőjáratok - elsőként az Air Canada, majd a British Airways gépei. A trópusi szigeten egyébként korábban összesen 98 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, júniusban azonban a miniszterelnök bejelentette, hogy egyetlen beteg sincs már náluk - írja a Portfolio.

/Nyitókép: Pexels

Hozzászólások