chris

Budapesten koncertezik novemberben Chris Rea

Öt év után visszatér Budapestre Chris Rea. Az énekes Road Songs For Lovers című új albumának megjelenése kapcsán turnézik Európában és az Egyesült Királyságban - koncertkörútjának november 6-ai állomása a Papp László Budapest Sportaréna lesz.

Chris Rea Road Songs For Lovers című új albuma szeptemberben jelenik meg, melynek kapcsán turnézni indul az énekes. Első koncertje október 7-én lesz Amszterdamban, november 6-án pedig a Papp László Budapest Arénában is színpadra áll.

Mint minden igazán nagy művész, Chris Rea is a saját, egyedi látásmódját követte, egy olyan utat, amely csak az övé. A művész és festő, a bluesrajongó és motorversenyző, a filmkészítő és az olasz klasszikus zenei hagyományokat folytató zeneszerző mind jellemzi az énekest, aki több mint 30 millió albumot adott el világszerte. 2017-ben visszatér a rock balladákhoz, amelyek egyedi hangját és páratlan dalszövegeit a leginkább kidomborítják.

72276C31-F81F-4F46-9173-E4C84B6CE91C

Chris Rea 1951-ben született Middlesbrough-ban, majd 1978-ban jelent meg debütáló lemeze, amely rögtön hatalmas amerikai sikert hozott a Fool If You Think It's Over dallal. 1983-ban ötödik stúdióalbuma, a Water Sign több mint félmillió példányban kelt el, miután az I Can Hear Your Heartbeat  szerzeménye egész Európában felkerült a slágerlistákra. Következő anyaga, a Wired To The Moon is óriási sikert aratott, és az egész kontinenst átszelő turnéval Chris Rea jelentős rajongótábort szerzett magának, amely az elmúlt évtizedekben végig vele maradt.

Chris Rea nem az egyedüli zenész, aki nem fiatalon vált ismertté – gondoljunk csak Jarvis Cocker vagy Leonard Cohen karrierjére –, bár az valóban érdekes, hogy The Road To Hell című dala előtt egyetlen száma sem jutott az angol slágerlista Top 10 felvétele közé. Talán ezért is tudott az énekes mindig megújulni, és bármilyen nyomás vagy erős kontroll nélkül a saját dalait játszani. "Soha nem voltam rocksztár, és minden betegségem egy újabb esély volt arra, hogy azt csináljam, amit igazán szeretek a zenében." - nyilatkozta erről. "A legjobb változás, hogy olyan dolgokra összpontosítottam, amelyek valóban érdekelnek." - Minden bizonnyal a motorversenyzésre, a festészetre és a blues szeretetére is utalt ezzel.

A budapesti bulira április 28-án 10 órától lehet jegyet váltani a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül. A koncertre kizárólag ülőjegyek vásárolhatók a színházi jellegű nézőtérre.

Hozzászólások