P1010842a

ÁKOS - IGAZÁN PREMIER EST

A budapesti Akvárium Klubban mutatta be legújabb szerzeményeit Ákos szeptember 24-én. Az aznap megjelentetett Igazán című EP-t üdvözlő exkluzív Premier Estre a Telekommal közösen szervezett játékon keresztül lehetett belépőjegyet nyerni.

Négy új dallal, illetve öt remix-szel örvendeztette meg rajongóit Ákos - az Igazán című középlemez megjelenése kapcsán pedig, melyet egykori alkotótársával, a Bonanza Banzai-ból jól ismert Hauber Zsolttal együtt közösen készített, egy minikoncertre is sor került szeptember 24-én. Az Igazán Premier Est -nek a budapesti Erzsébet téren lévő Akvárium Klub adott otthont. Az exkluzív, több mint egyórás eseményre a rajongók a Telekom jóvoltából meghirdetett játékon keresztül nyerhettek belépőjegyeket.

Ákost közel egyéves hazai koncertszünet után láthatták a rajongói élőben zenélni újra - jómagam is nagyon hiányoltam már egy tőle megszokottan színvonalas produkció általi élményt. Mivel a december 12-ei, illetve 13-ai Aréna Koncerteken sajnos már biztos, hogy nem leszek itthon, iszonyúan örültem, és a mai napig hálás vagyok azért, hogy részt vehettem az Igazán Premier Esten. Azt hiszem, ez volt a legfontosabb és egyben a legkülönlegesebb esemény, amióta leszálltam a hajóról - fantasztikus érzés volt újra hallani élőben a régi és új szerzeményeket. A dalok minden egyes sora, minden gondolata mélyen érintett, és olyan emlékeket hívott elő, melyek az öröm és a fájdalom végpontjai közt dobálva hol sírásra, hol nevetésre késztettek. Tudom, hogy furcsán hangzik, de talán azért vagyok olykor ilyen hiperérzékeny, mert a hajón nem érnek kellően intenzív hatások, az egy meglehetősen ingerszegény környezet -  és mikor négy-öt-hat hónap után végre leszáll az ember, hirtelen ezer irányból rontanak rá az impulzusok és ismét kisgyerekként csodálkozik rá mindenre.

A minikoncert nagyon egyben volt, minden tekintetben, az új lemezről előadott Újrakezdhetnénk, illetve Igazán című dalok pedig - csak tudnám, honnan jön ez az egész - olyannyira tökéletesre sikeredtek, hogy első hallásra garantáltan és végérvényesen beleégnek az emberbe.  A közönség ugrált, tombolt és a zenészek is láthatóan jól érezték magukat az esten - milyen érdekes volt újra látni Ákost egykori bonanzás zenésztársával, Hauber Zsolttal együtt a színpadon! Akik ott lehettek, valóban szerencsésnek mondhatják magukat - számomra ez az esemény sokkal fontosabb és jóval nagyobb élmény volt bármelyik koncertnél, amit hazaérkezésem óta láttam önálló produkció vagy egyéb fesztiválok keretében.

Borzasztóan sajnálom, hogy bár van jegyem rá, mégsem tudok elmenni az Aréna Koncertre, csak a remény marad, hogy mikor legközelebb hazajöhetek, megint lesz alkalmam megnézni egy Ákos produkciót élőben.

Íme a képeim és videóim a Premier Estről: