av6a6407-1940x1292

A Linkin Park koncertjével indul a Volt Fesztivál!

A Volt Fesztivál csapata június 27-én olyan együttessel lepi meg a közönséget, amely azelőtt soha nem lépett fel Magyarországon. A rendezvény nulladik napján a Los Angeles-i Linkin Park tagjai játszanak a nagyszínpadon!

Jubileumi évet ünnepel 2017-ben a Volt Fesztivál. A rendezvény 25. alkalommal nyitja meg kapuit a zeneszerető közönség előtt, a nulladik napon igazi sztárfellépővel a nagyszínpadon. Június 27-én a hamarosan új albummal jelentkező Los Angeles-i együttes, a Linkin Park tagjai csapnak a húrok közé Sopronban.

Az immáron 20 éve működő rockbanda a 2000-ben kiadott debütáló albumukkal azonnal a figyelem középpontjába került - a Hybrid Theory 2010-ig csak az Egyesült Államokban több mint 10 millió példányban fogyott, hatalmas sikert hozva a zenekarnak. A korongon olyan örök dalok szerepelnek, mint a One Step Closer, a Crawling, a Points of Authority és a Papercut, illetve a rádiók által is szakadásig pörgetett In The End című szerzemény. A banda egyébként első lemezük megjelenése előtt még Hybrid Theory néven működött - a kiadói oldal felől érkező nyomásra keresztelték át magukat Linkin Parkra, és így a debütáló albumuk kapta végül a Hybrid Theory címet, utalva ezzel a dalokban fellelhető különféle zenei stílusok (nu-metal, hip-hop, alternatív rock) keveredésére. A One Step Closer volt a korong első szerzeménye, melyet játszani kezdtek a rádiók - a Crawling című számmal pedig 'Best Hard Rock Performance' kategóriában' 2002-ben Grammy-díjat nyert a zenekar. A Hybrid Theory a 2000-es évek legkeresettebb debütáló albumaként összesen 27 millió példányszámban kelt el világszerte - a Linkin Park fennállása óta először 2014. június 14-én a Download Festival keretében állt színpadra az album teljes anyagát egyetlen koncertbe sűrítve.

Az első lemez sikere után 2003-ban a Meteora (a mindenki által ismert Numb című slágerrel), 2007-ben a Minutes to Midnight, 2010-ben A Thousand Suns, 2012-ben a Living Things, majd 2014-ben a The Hunting Party címmel jelentett meg stúdióalbumokat a zenekar - jelenleg egy újabb kiadványon dolgozik a csapat, mely még a magyarországi koncert előtt napvilágot lát majd.

A hattagú banda már számtalanszor turnézott Európában, de hazánkban még soha nem láthatta élőben a közönség. Jómagam először 2014-ben, Los Angelesben (CA) voltam Linkin Park koncerten, majd Tampán (FL), Wroclawban, Amszterdamban, Frankfurtban, Bécsben, Las Vegasban (NV) és egy exkluzív est keretében 2015-ben ismét Los Angelesben láttam színpadon a zenekart. Biztos vagyok benne, hogy sokan jobban örültek volna, ha más együttessel nyit a Volt Fesztivál, de azt gondolom - minden elfogultságomat félretéve -, azoknak, akik ott lesznek június 27-én Sopronban, hatalmas élményt nyújt majd a produkció. Talán nem véletlen, hogy több mint 62 millióan követik a zenekart a legnépszerűbb közösségi oldalon, sokan közülük a 15 éve működő, stabil rajongóbázist jelentő LPU fanclub tagjaként is támogatva a csapatot.

img_0983a

Chester Bennington / Linkin Park - Fotó: Pogonyi Nóra (2015. november Los Angeles)

A 25. Volt Fesztivált június 27. és július 1. között rendezik 2017-ben Sopronban. A rendezvényre november 17-én kezdik a jegyeket árusítani.

Hozzászólások