Quimby - Kiss Tibor, Varga Livius / Fotó: Pogonyi Nóra

Tökéletes összhang, sajátos látványvilág - az Arénában ünnepelt a jubiláló Quimby - fotók

Szombat este a Quimby vette birtokba a Budapest Aréna színpadát. A zenekar egy valóban különleges hangulatú jubileumi koncerttel ünnepelte a 25. születésnapját.

A 2011-es nagykoncert után a Quimby ismét az Arénában ünnepelt, fennállásának 25. évfordulójára egy egészen egyedi, teátrális showt ígérve a publikumnak. A zenekar hosszú heteken át készült a jubileumi estre, melyet a közönség is ugyanolyan lelkesen várt, mint az együttes tagjai.

Quimby / Fotó: Pogonyi Nóra

Quimby / Fotó: Pogonyi Nóra

Rengetegen voltak aznap este az Arénában. A zenészek némi késéssel jelentek meg az addigra már egyre izgatottabban hangoskodó tömeg előtt, ám ahogy színpadra léptek, azonnal a húrok közé csaptak és kezdetét vette a közel háromórás ünneplés.

img_4372a-1

Quimby - Kiss Tibor / Fotó: Pogonyi Nóra

Valóban látványos showt hozott a banda - a dalok tematikájához kapcsolodó, hatalmas kivetítőkön futó képsorok, a színpad kétoldalán szimbolikusan felállított "tükrök", a fények játéka, a vendégművészek segítségével felvonultatott különféle hangszerek (hárfa, cselló, kürt, hegedű), az alkalmi hangszerként funkciónáló használati tárgyak (műanyag tartály, befőttes üveg, lábasok), valamint a színpadon olykor felbukkanó balerina tánca egy folyamatos mozgásban lévő, dalonként változó, egyedi színpadképet és atmoszférát eredményezett.

img_4740-1

Quimby - Kiss Tibor, Varga Livius / Fotó: Pogonyi Nóra

A "viharos" kezdés után A bolond meg a gyermek című nótával indított a zenekar, majd a Tükrök olcsón, Senki se menekül és a Forradalom következett. A tempóból visszavéve aztán lassabb dalok kerültek elő - az Otthontalanság otthona és a Nyina című számokat játszotta el a banda. Minden szerzemény előadásába csempésztek valami különlegességet a zenészek - a Sail away című dalt Kiss Tibi például egy nyugágyban ülve énekelte el. A repertoárból a legnagyobb Quimby slágerek közül egy sem maradt ki - az Autó egy szerpentinen, a Cuba lunatica a Fekete lamour, a Ventilator blues, a ráadásban pedig a Most múlik pontosan, a Sehol se talállak és zárásként a Magam adom című nóták is szerepeltek.

img_5170-1

Quimby - Kiss Tibor, Varga Livius / Fotó: Pogonyi Nóra

Bár a sajátos látványvilág és a jól felépített műsorstruktúra nagyon sokat számít, tulajdonképpen maguk a zenészek teremtették meg azt a fantasztikus hangulatot, ami aznap este úrrá lett a jelenlévőkön. A fellépők mindvégig tökéletes összhangban játszottak és mozogtak a színpadon, látszott rajtuk, mennyire élvezik, hogy együtt zenélnek. Lelkesedésük már az első percben átragadt a közönségre, igazi örömünneppé varázsolva a jubileumi estet.

img_4714a-1

Quimby-Aréna / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotók - Pogonyi Nóra

Hozzászólások