green day

Rendesen bepótolták az elmaradásokat: 117 koncertet adott 14 hónap alatt a Green Day - videó

Négy év hallgatás után 2016 őszén új lemezzel tért vissza a Green Day. A Revolution Radio című album megjelenése után azonnal turnézni kezdett a banda - 27 országban 14 hónap alatt összesen 117-szer álltak színpadra az oaklandi punk rockerek.

2016. október 7-én jelent meg a Green Day Revolution Radio albuma, melynek apropóján azonnal koncertezni kezdett a zenekar. Az Egyesült Államokban szervezett klubturné után 2017-ben útnak indultak, hogy a többi kontinensen is népszerűsítsék a lemezüket. Január 10. és február 8. között összesen 19 alkalommal álltak színpadra Európa arénáiban (beszámoló a krakkói koncertről itt), majd egy újabb észak-amerikai, illetve ausztrál kitérő után a nyári fesztiválszezonra visszatértek a kontinensre. Június 18-án a magyar közönség is láthatta őket a Papp László Sportarénában, ahova a szintén kaliforniai Rancid csapatával érkezett a zenekar.

Baker Dániel volt a legszerencsésebb rajongó a Green Day budapesti koncertjén - aláírt gitárt kapott a bandától (interjú/beszámoló itt)

A Green Day egyébként 2012-ben az énekes, Billy Joe Armstrong alkohol- és gyógyszerproblémái miatt függesztette fel a tevékenységét. Az IHeartRadio Music Fesztivál színpadán történtek akkor meglehetősen nagy port kavartak - Billie Joe sértve érezvén magát, hogy a fellépési idejüket lerövidítették, a produkciót leállítva kifakadt a színpadon. A menedzsment később egy közleményben tudatta, hogy az énekes a függőségi problémái miatt rehabilitációra vonul, amit négy év "hallgatás" követett.

A zenekarnak úgy tűnik, jót tett a hosszú pihenő - a 2016-os albumukra épített turné koncertjeit világszerte nagy örömmel fogadták a rajongók. Novemberben Dél-Amerikában is több helyen felléptek, melynek kapcsán néhány nappal ezelőtt egy turné-videó is megjelent a Youtube csatornájukon. Az összefoglaló végén olvasható: a zenekar 27 országban összesen 117 koncertet adott az elmúlt 14 hónap alatt.

A Revolution Radio című lemez óta a zenekar egy Best of albumot is kiadott God's Favorite Band címmel, illetve egy új klipes dalt is közzétett a youtube csatornáján.

 (A cikk elsőként a Blikk.hu-n lett publikálva.)

Hozzászólások