austin

Kiszáll a bandából az Of Mice & Men frontembere

Austin Carlile kilép az Of Mice & Men együttesből. Az énekes pénteken egy szívszorító közleményben tudatta rajongóival a hírt, illetve magyarázta döntésének sajnálatos okát. 

"Nehéz a szívem" - írja Austin Carlile a Facebook és Twitter oldalán megosztott közlemény fölött - "Soha nem gondoltam volna, hogy valaha ezt írom majd." Az Orange County-ban indított, immáron 7 éve működő Of Mice & Men metálzenekar alapító-frontembere 2017-ben már nem énekel a bandában. Carlile egészségügyi okokra hivatkozva magyarázza döntését. Az énekes egy ritka kötőszöveti rendellenességben szenved, ami nagyon sok fájdalmat okozott neki az elmúlt évek alatt. Sokáig bízott benne, hogy idővel leküzdi majd a Marfan-szindróma általi nehézségeket, amik miatt az utóbbi időben többször állt kórházi kezelés alatt és rengeteg koncertet kellett törölnie a zenekarnak. Austin fájó szívvel tudatja a világgal: soha nem lesz már jobb állapotban.

"Soha nem gondoltam volna, hogy elindítok egy sikeres zenekart. Soha nem gondoltam, hogy a bandámmal egy egész nyáron keresztül együtt koncertezek majd Marlyn Manson-nal és a Snipklot zenekarral. Soha nem gondoltam, hogy világkörüli turnéra megyek a Linkin Park-kal és velük énekelem majd a Faint című dalukat a színpadon. Soha nem gondoltam volna, hogy Mike Shinoda-val barátok leszünk és ő majd segít nekem dalokat írni egy olyan albumra, mely a negyedik helyen landolt a Billboard-on. Soha nem gondoltam, hogy olyan bandákkal barátkozom majd, mint az Avenged, a Sevenfold, a Metallica és a Korn."

Austin Carlile és a Linkin Park / Rock in Rio USA fesztivál, Las Vegas, 2015. május / Fotó: Pogonyi Nóra

Austin Carlile és a Linkin Park / Rock in Rio USA fesztivál, Las Vegas, 2015. május / Fotó: Pogonyi Nóra

2014-ben jómagam többször is láttam a Austin Carlile-t az Of Mice & Man - nel a Linkin Park európai turnéjának állomásain, majd 2015-ben Las Vegas-ban a Rock in Rio USA fesztiválon, szintén a Linkin Parkkal. Fantasztikus koncerteket adtak. Ezt a videót Frankfurtban rögzítettem 2014. november 17-én - a Faint című dal Austine Carlile és a Linkin Park előadásában:

Austin Carlile és Chester Bennington / Rock in Rio USA fesztivál, Las Vegas, 2015. május / Fotó: Pogonyi Nóra

Austin Carlile és Chester Bennington / Rock in Rio USA fesztivál, Las Vegas, 2015. május / Fotó: Pogonyi Nóra

Austin az elmúlt néhány évben az egész világot bejárta zenekarával, mindeközben olyan előadókkal lépett fel, akikért korábban rajongóként nézett fel. Az Of Mice & Men -nek köszönheti, hogy életében először átléphette az Egyesült Államok határait - egy olyan bandának, amit egy stúdiólakásban alapított annak idején.

Austin Carlile és Chester Bennington / Amsterdam, Ziggo Dome, 2014. november 7. / Fotó: Pogonyi Nóra

Austin Carlile és Chester Bennington / Amsterdam, Ziggo Dome, 2014.11.07. / Fotó: Pogonyi Nóra

"Soha nem gondoltam volna, hogy az emberek szelfizni akarnak velem Rómában a Colosseumnál, a párizsi Eiffel toronynál, vagy az Ohio-i bevásárlóközpontban, ahol dolgoztam, és ahol megszületett az Of Mice & Man néhány barát segítségével. Az első dalunkat Kameron Bradburry-vel rögzítettük egy kis stúdióban, összesen 50 dollárért - mikor a "Seven Thousands Miles For What" felkerült a Myspace-re, nem gondoltam, hogy egy hét leforgása alatt több mint egymillióan meghallgatják. Néhány nap múlva aláírtam egy szerződést, összepakoltam és Californiába utaztam, hogy zenésztársakat találjak az együtteshez. Soha nem gondoltam volna, hogy a legvadabb álmaim egyszer valóra válnak majd" - olvasható Austin közleményében.

Austin Carlile és Mike Shinoda / Amsterdam, Ziggo Dome, 2014. 11. 07. / Fotó: Pogonyi Nóra

Austin Carlile és Mike Shinoda / Amsterdam, Ziggo Dome, 2014. 11. 07. / Fotó: Pogonyi Nóra

Austin sokáig bízot abban, hogy javul az állapota, de 2016 októberében a legnagyobb félelme valósággá vált: térdre kényszerítette a betegsége. Képtelen már üvölteni - a dalok előadása számára minden alkalommal szörnyű fizikai fájdalmat okoz, bár sokáig próbálta erőltetni, ám az utóbbi két évben teljesen szétment a gerince. Hatalmas szívfájdalom volt meghozni a döntést, hiszen Austin számára a zene az életet jelenti, de belátta, hogy ilyen állapotban nem tudja folytatni a közös munkát a zenekarral.

Austin Carlile a Linkin Park zenekarral / Amsterdam, Ziggo Dome 2014.11.07. / Fotó: Pogonyi Nóra

Austin Carlile a Linkin Park zenekarral / Amsterdam, Ziggo Dome 2014.11.07. / Fotó: Pogonyi Nóra

Az énekes azt mondja, az Of Mice & Man továbbra is működik majd, anélkül, hogy új tagot választanának helyette - ugyanúgy koncerteznek csak ezentúl nem öt, hanem négyfős csapatként. Austin jelenleg Costa Rica-n pihen, gyógyul, és ír - a zenélést soha nem fogja abbahagyni.

Hozzászólások