om3

Jubileumi koncertre készül a 15 éves Ocho Macho

A Barba Negra Track színpadán ünnepli 15. születésnapját május 12-én az Ocho Macho.

Idén ünnepli 15 éves születésnapját a szombathelyi/kőszegi származású Ocho Macho zenekar. Erre az alkalomra a zenekar történetében egyedülálló programmal készülnek. A jubileumi nagykoncert 2018. május 12-én lesz a budapesti Barba Negra Track színpadán. A felejthetetlen, egyedi koncertélmény mellett különleges hangzással, látványos fénytechnikai- és látványelemekkel, vendégfellépőkkel és további meglepetésekkel kedveskedik majd a közönségnek a zenekar.

Rég nem játszott dalokra, áthangszerelt slágerekre, leporolt és felújított dallamokra számíthatunk ezen az estén, de természetesen az új, Dönts! című lemezükről is játszik a banda, amely időközben aranylemez lett.

Facebook event itt.

Jó nekemEl Mundo FantasticoPanchoKépzeld el MásképpMaskaray – ismerős dalcímek, amelyek egy Kőszeg-Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak és már bejárták országunk minden részét.

Az Ocho Macho 2003-ban alakult, zenei stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik – ez az általuk „hupogásnak” nevezett muzsika – neve pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím” (a fordítás egyébként bájosan és szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne). A több mint 10 éves, kétszeresen platinalemezes banda minden jelentős hazai fesztivál állandó szereplője, de nem csak azoké – Falunap? Lecsófesztivál? Pálinkaünnep? Bornapok? – ha jó bulinak ígérkezik, akkor ők a hangulatfelelősök! Hitvallásuk: Élő zenét és koncerteket mindenkinek! – ez az, amiért a srácok hangszert ragadtak.

“Nekünk az okoz örömet, ha a koncertjeink alatt, vagy zenénket hallgatva ki tudnak kapcsolódni az emberek és önfeledten szórakozhatunk együtt. Éppen ezért egyszerűbben úgy mondanám, antidepresszáns koncerteket és szeretetet adunk és ezért cserébe szeretetet kapunk, ez egy win-win szitu!” - olvasható a zenekar honlapján.

A csapat számos külföldi fesztiválon is megfordult már Romániától Ausztrián át Németországig, olyan előadók előzenekaraként játszottak, mint a Gentleman vagy a Buena Vista Social Club, de vendégeskedett koncertjükön a Ska Cubano is. 2007-ben jelent meg az első maxi lemezük, amit 2008 őszén követett az El Mundo Fantastico című album, melyről a Savaria Kingston Town című nóta Szombathely hivatalos dala lett. 2011 nyarán mutatták be második nagylemezüket, Online a világ, 2014. májusában pedig a 3. albumukat, „De Pute Madre” címmel. Utóbbival egy időben megjelent az Ocho Camino című könyv is, amelyből mindenki számára kiderül, hogyan jutott el az Ocho Macho a kezdetektől napjainkig, a zenekari tagok szemszögéből.

„Óriási megtiszteltetés, amikor az emberek úgy döntenek, hogy aznap este minket választanak. Ezt mindig alázattal fogadjuk! Éppen ezért a mai napig izgulunk is, hogy át tudjuk-e adni azt, amit szeretnénk. És, hogy mi is az? Az élmény, az, hogy kikapcsolhassanak az emberek, hogy elfelejtsék gondjaikat, és hogy egyetlen nagy energia körbeöleljen minket. A zene a drogunk!”

Az Ocho Macho pályafutásában a 2015-ös év fontos évnek számít - a zenekar megnyerte a Sziget, a VOLT Produkció Kft. és az MR2 Petőfi által közösen szervezett, kilenc zenekart felvonultató tehetségmutató koncertsorozatot, a Nagyszínpadot (http://www.nagyszinpad.com/), melynek köszönhetően a hírük oda is eljut Magyarországon, ahova eddig még nem! A Nagyszínpad győzteseként a felléphettek a Volt és a Strand Fesztivál nagyszínpadán, a Sziget Fesztiválon Robbie Williams előtt, továbbá ők képviselhették hazánkat 2016. januárjában a hollandiai Eurosonic zenei fesztiválon.

A zenekar 4. albuma 2017. november 7-én jelent meg Dönts! címmel. A korong minden idők legjobb Ocho Macho lemeze lett. A 2018-as jubileumi évnek újult erővel vág neki a csapat, a koncertekre profi fény- és hangtechnikával készülnek, továbbá látványos színpadképpel örvendeztetik meg a közönséget. A 15 éves születésnapi nagykoncertjükre, melyre május 12-én a Barba Negra Track-ben kerül sor, már nagyon készülnek a zenészek - ne maradj le róla!

 

Hozzászólások