vvvv

Eltemették Chester Benningtont

Szombat délután eltemették Chester Benningtont. A Linkin Park énekesétől zárt szertartás keretében búcsúztak a rokonai, barátai és a zenésztársai, a család Palos Verdes-i otthonának közelében található South Coast botanikus kertben.

Az egész világot megrázta Chester Bennington halálának híre. Az évek óta depresszióval küzdő világsztár július 20-án, Los Angeles-i otthonában önkezűleg vetett véget az életének, közvetlenül a Linkin Park észak-amerikai turnéjának kezdete előtt. Az énekes személyes problémáiról a nyilvánosság korábban nem sokat tudott, vagy ha mégis szóba került egy-egy interjú során, többnyire elsiklottak felette - a tragédia épp ezért még inkább váratlanul érte és sokkolta a zenészvilágot, illetve az együttes több tízmilliós rajongótáborát. Sokan persze azonnal alkohol-és drogfüggőséggel bélyegezték meg a sok-sok évvel ezelőtt valóban ilyen jellegű problémákkal küzdő énekest - bár a történtek okait illetően hivatalos jelentés még nem érkezett, szinte biztos, hogy nem ez áll a háttérben. (Erről majd abban a cikkben írunk bővebben, amellyel szeretnénk személyesen is elbúcsúzni a legendától.)

A zenekar tagjai közül elsőként Mike Shinoda szólalt meg Chester Bennington halála kapcsán – a zenész egy rövid üzenetben erősítette meg a hír valódiságát. Nem sokkal később Joe Hahn és Dave Farrel is közzétett egy-egy bejegyzést, mély fájdalmukat a világ elé tárva. Néhány nappal később a banda tagjai egy nyílt levelet publikáltak a közösségi csatornáikon, megható szavakkal búcsúzva zenésztársuktól. Ezzel egyidőben egy virtuális emlékfalat is létrehoztak a rajongók számára, és annak tudatában, hogy felelősséggel tartoznak értük, kihangsúlyozták, ha valakinek lelki problémája van, ne szégyelljen segítséget kérni. 

Nyolc nappal a Linkin Park énekesének halála után, Chester Bennington özvegye is megszólalt – Talinda egy szívszorító közleményt juttatott el a The Roling Stone magazinhoz, melyben őszintén feltárja érzelmeit férje elvesztése kapcsán. Nem sokkal később Mike Shinoda felesége, Anna Shinoda írónő is megemlékezett a zenészről saját Instagram oldalán 

Sokan úgy hitték, Chester Benningtont jóbarátja, Chris Cornell mellett helyezik majd örök nyugalomra a Hollywood Forever temetőben, de a család végül úgy döntött, hogy a Palos Verdes-i otthonuk közelében temetik el. Mindenképp szerették volna kizárni a nyilvánosságot a szertartásról, ahová csak a rokonok, közeli barátok és zenésztársak mehettek el. A legendától helyi idő szerint szombat délután, a South Coast botanikus kertben búcsúztak, amiről elsőként néhány résztvevő közösségi oldalára feltöltött képeiből lehetett értesülni.  Jay Gordon (Dead by Sunrise) bejegyzéséből az is kiderül, hogy a Linkin Park tagjai mellett Ryan Shuck (Julian-K, Dead by Sunrise) és Henry Nicholas is részt vett a temetésen, de ott volt az Of Mice & Men korábbi frontembere, Austin Carlile, Matthew Tyler Musto, azaz Blackbear, és Rene Mata is.

The service today was beautiful. Thank you Linkin Park, thank you Chester. For everything ❤❤❤

Austin Carlile (@austincarlile) által megosztott bejegyzés,

Chester Bennington halálával egy igazi legendát veszített el a zenésztársadalom – az énekes páratlan tehetségét és munkásságát minden zenei műfaj képviselői elismerik és méltatják, halála óta rengetegen megemlékeztek róla nyilvános üzenetben, illetve a fellépéseik során. A Facebookon több mint 60 millió követővel rendelkező zenekar rajongói saját maguk által szervezett emlékesteket tartanak világszerte, melyekről egy folyamatosan frissülő listát is közzétettek – nemcsak a rajongói oldalak, hanem maga Mike Shinoda is.

(Oldalunkon egy személyes hangvételű írással szeretnénk majd elköszönni a legendától. Hamarosan.)

ch2

Hozzászólások