Brianne Nicole Pusztai / Maszk - Molnár Anikó

Amerikában dolgozták fel az Edda slágerét - hallgasd meg

Nem először dolgozzák fel az Edda Hűtlen című dalát. Ezúttal Brianne Nicole Pusztai nyúlt Pataky Attiláék slágeréhez, mely nemcsak zeneileg újult meg ezáltal – a friss verzióhoz saját szöveget is írt a magyar származású amerikai énekesnő.

A 2017-es évben kirobbant zaklatási botrányok világszerte nagy port kavartak. A történtek, illetve a napjainkban egyre gyakoribb családon és párkapcsolatokon belüli bántalmazások Brianne Nicole Pusztai-t is megérintették. A Kaliforniában élő színész-énekes-dalszerző ennek hatására vette elő az Edda Hűtlen című slágerét, amit saját szöveggel, áthangszerelve ad elő. A feldolgozás a Run Away címet kapta, elektronikus zenei alapokra helyezve az ismert dallamot. Az új verzió témája a párkapcsolati erőszak – Brianne így próbálja felhívni a figyelmet erre a sok esetben takargatott problémára. A dalt, melynek producere Tipo, itt lehet meghallgatni:

A Run Away című feldolgozás Brianne Nicole Pusztai szívügye. Bár New Jerseyben született és Kaliforniában nőtt fel, a gyökerei miatt nagyon fontos volt számára, hogy egy magyar dal alapjaira írjon szöveget. Az énekesnő neve egyébként sokak számára ismerős lehet, hiszen a Kormorán Tüzek előtt, tüzek után című albumára ő énekelte fel Csillag Endre és Koltay Gergely Aludj el mellettem című számát, a Run Away című dallal pedig most aktivistaként is bemutatkozhat. Amerikában tömegeket mozgat meg a zaklatások és bántalmazások elleni küzdelem – sokan tüntetnek elsősorban a nők jogaiért, az egyenlő bánásmódért és az erőszakkal szemben. Márciusra az Egyesült Államok nagyvárosaiban újabb megmozdulásokat szerveznek, melyeken Brianne dala is fontos szerepet kaphat.

Hozzászólások